Simona Halep i-a dat peste nas lui Gigi Becali. Ce a făcut românca

Simona Halep i-a dat peste nas lui Gigi Becali. Ce a făcut românca
Simona Halep i-a dat peste nas lui Gigi Becali. Ce a făcut românca

Simona Halep a lucrat în actualul sezon fără un preparator fizic angajat oficial, după ce l-a demis pe Teo Cercel în ianuarie. Nu s-a dovedit a fi cea mai bună strategie, chiar dacă jucătoarea de pe locul 2 mondial a câştigat trei titluri WTA în 2020. O performanţă deloc rea dacă ţinem cont că mai bine de jumătate din sezon a fost compromisă din cauza pandemiei de coronavirus. Dar pentru standardele pe care şi le-a impus, Simona nu poate fi mulţumită. La Praga a fost un turneu de categorie International, adică unul destul de modest. Iar competiţia de la Dubai a fost de categorie Premier, adică imediat superioară. Cel mai important titlu al româncei a fost cel de la Roma, de categorie Premier 5. A doua din WTA, după Premier Mandatory.

Mihai Stoica l-a convins pe Gigi Becali, în 2019, că Lupu este vinovat pentru problemele de la FC Fcsb

Dar cea mai mare dezamăgire a Simonei Halep a venit la nivel de Grand Slam. În special înfrângerea cu Iga Swiatek, de la începutul lunii octombrie, în turul 3 la Roland Garros. Simona a fost dominată la toate capitolele de poloneză, în special fizic. Capitol la care obişnuia să fie în top. Ceva mai bine la Australian Open, dar şi acolo au existat semne de întrebare după eşecul din semifinale, cu Muguruza.

Astfel că Simona Halep a decis să facă o schimbare importantă pentru 2021. Gsp anunţă că jucătoarea de tenis l-a angajat pe Marian Lupu, fost preparator fizic al celor de la FC Fcsb. Lupu, 49 de ani, a fost mult timp preparator fizic şi la echipa naţională, înainte de a fi angajat de Gigi Becali. Cel care avea să îl şi dea afară în vara lui 2019, după ce a fost scos vinovat pentru forma slabă a echipei. Mihai Stoica a fost şi el printre cei care l-au convins pe Becali că Lupu este vinovatul şi trebuie demis.

„După antrenamentul dinaintea jocului cu Botoșani la finalul căruia Hora a suferit o leziune musculară, am fost așteptat în vestiar de MM Stoica, doctor și kinetoterapeut. MM mi-a spus că am greșit pregătirea fizică, mi-a dat exemplul că Moruțan și Nedelcu au același tip de accidentare la genunchi, întindere a ligamentului colateral extern, cauzată de faptul că jucătorii nu au forță”, povestea Lupu pentru sursa citată.

După despărţirea de FC Fcsb, Marian Lupu a pregătit-o pe Irina Begu. Aceasta a fost foarte mulţumită de antrenamentele pe care le-a făcut şi chiar l-a recomandat Simonei Halep. Astfel că omul demis de Gigi Becali a ajuns să colaboreze cu cea mai bună sportivă a României.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI