Simona Halep a primit vestea cea mare. Ce se întâmplă la Australian Open

Simona Halep a primit vestea cea mare. Ce se întâmplă la Australian Open
Simona Halep a terminat anul 2020 pe locul 2 în clasamentul WTA

Simona Halep a reluat pregătirile pentru sezonul 2021, după ce a reușit să scape de infectarea cu noul coronavirus. Se anunță un start de an destul de dificil pentru sport, în condițiile în care pandemia nu a fost încă învinsă. Jucătoarea de pe locul 2 mondial a declarat luna trecută că nu va merge la Australian Open decât în anumite condiții. Iar cea mai importantă era să se poată antrena pe perioada celor două săptămâni de carantinare. În ultima vreme, Simona Halep „l-a bombardat” pe Cahill cu telefoane pentru a afla noutăți despre această decizie.

„Simona mă suna de trei săptămâni în continuu să mă întrebe dacă va trebui să stea în carantină în Australia”, povestea antrenorul Simonei în presa din Australia.

Organizatorii de la Australian Open vor să schimbe datele de disputare a turneului. Astfel, startul s-ar da pe 1 februarie

În cele din urmă, se pare că oficialii turneului de la Melbourne au primit o concesie importantă. Autoritățile sanitare din statul Victoria au fost de acord ca jucătorii care participă la Australian Open să se poată antrena. Astfel, pe perioada carantinării de 14 zile, aceștia vor avea voie să iasă din hotel. Dar exclusiv pentru a merge la antrenamente, la complexul stabilit de organizatori. Informația a fost oferită de jurnaliștii australieni de la The Age.

„Dacă va fi ca la Paris, o bulă, voi merge la Australian Open, în condiții de maximă securitate sanitară. Dacă nu pot să mă antrenez timp de 2 săptămâni, evident că nu pot să joc”, declara Simona Halep la ultima sa conferință de presă, după eșecul cu Iga Swiatek, de la Roland Garros.

O altă decizie a organizatorilor este legată de datele de desfășurare pentru Australian Open 2021. Se vorbește despre o amânare de două săptămâni pentru startul primului turneu major din sezonul viitor. Asta în condițiile în care autoritățile din statul Victoria au refuzat ca jucătorii să facă deplasarea încă din decembrie. Se va putea merge în Australia abia în ianuarie, iar Federația din Australia vrea și un turneu pregătitor înainte de Australian Open. Pentru a avea timp și pentru carantinare și pentru acest turneu pregătitor, Australian Open ar putea începe pe 1 februarie 2021.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI