Simona Halep a scris istorie în WTA. Dovezile au fost publicate de presa internațională

Simona Halep a scris istorie în WTA. Dovezile au fost publicate de presa internațională
Simona Halep, bani de o vacanță. Cât a câștigat românca după primul meci din 2021

Presa internaţională o laudă pe Simona Halep. Jucătoarea de tenis a scris istorie în WTA (Asociaţia de Tenis Feminin), aceasta reuşind o performanţă fantastică în circuitul mondial.

Simona Halep, succes după succes

Deşi a fost un an greu din toate punctele de vedere, Simona Halep a reuşit o performanţă uriaşă. Românca a scris istorie în WTA, petrecând nu mai puţin de 344 săptămâni în topul Asociaţiei de Tenis Feminin. Astfel, a intrat în topul celor 10, depăşindu-le pe Lindsay Davenport şi pe Conchita Martinez.

1. Marţina Navratilova 1000 săptămâni
2. Chris Evert 746
3. Steffi Graf 625
4. Gabriela Sabatini 508
5. Pam Shriver 458
6. Arantxa Sanchez Vicario 429
7. Hana Mandlikova 421
8. Simon Halep 344
9. Lindsay Davenport 333
10. Conchita Martinez 319

Deşi este numărul 2 în clasamentul WTA, Simona Halep a mai bifat un lucru extrem de important la finalul lui 2020. În vârstă de 29 de ani, sportiva a cucerit, anul trecut, trei trofee (Dubai, Praga şi Roma), devenind jucătoarea de tenis cu cel mai bun procentaj de victorii pe meciuri disputate. Din cele 26 de jocuri, a câştigat 23, ceea ce înseamnă un procent de 88,5%.

Locul secund este ocupat de Naomi Osaka, cu 84,2%, în timp ce pe locul trei se află Ashleigh Barty, cu un procentaj de 78,6% (numărul 1 în WTA). De-a lungul carierei sale, Halep a reuşit să strângă 22 de titluri în circuitul Women’s Tennis Association.

Halep, despre momentul retragerii din tenis

În urmă cu puţin timp, Simona Halep era întrebată de cei de la ProSport despre momentul în care va pune racheta în cui. Sportiva a recunoscut atunci că îşi doreşte să rămână în memoria publicului atitudinea de luptătoare de care dă dovadă mereu pe teren.

Mai mult, a povestit că i-ar plăcea să mai joace un meci de tenis cu Wozniacki.

“Aș vrea ca oamenii să își amintească de mine ca o luptătoare pe teren, cu multă dorință de a juca, pasiune pentru tenis și faptul că niciodată nu cedez. Am progresat mult în ultimii ani la acest aspect și mi-ar plăcea ca oamenii să aprecieze acest lucru.

Cu Caroline aș vrea să mai joc un meci! Finală de la Australian Open, pierdută la limită, mi-a rămas în cap. Mi-aș mai fi dorit să joc un meci cu ea, o finală. Nu zic nu să nu se întoarcă, e foarte fit, arată foarte bine și continuă să se antreneze”, a declarat Simona Halep.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI