Darren Cahill a divulgat secretul succesului Simonei Halep. Ce face, de fapt, sportiva pentru a câștiga

Darren Cahill a divulgat secretul succesului Simonei Halep. Ce face, de fapt, sportiva pentru a câștiga
Darren Cahill și Simona Halep, o coeziune ce a dat rezultate

În 2015 Darren Cahill a fost anunțat oficial ca antrenor al Simone Halep. Importanța acestei mișcări părea imensă pentru Halep. De atunci cei doi fac o echipă imbatabilă, iar asta s-a văzut în rezultate. Multă lume s-a întrebat și l-a întrebat pe Darren Cahil care este arma secretă a acestor rezultate. Australianul a decis, recent, să vorbească despre acest lucru.

Darren Cahill și Simona Halep, o coeziune ce a dat rezultate

Aducerea australianului Darren Cahill ca antrenor a fost un pas uriaș înainte făcut de Simona și managementul sportivei. Obținea serviciile unui antrenor de talie mondială, unul dintre cei mai buni din lume, și asta s-a văzut de-atunci în următoarea fază a carierei sale. Astfel de antrenori sunt rar implicați direct în sportul românesc.

Motiv pentru care poate ocazia a fost apreciată și binevenită pe atunci în România, dar potențialul său nu a fost pe deplin înțeles. Chimia și coeziunea dintre Darren Cahil și Simona s-a văzut pe terenul de joc, acolo unde sportiva româncă a excelat și a reușit cele mai bune performanțe.

Pentru valoarea sa, ca antrenor, era de așteptat ca Darren să fie un antrenor scump. Dar, dacă e să ne luăm după performanțele din ultimii ani, am putea spune că a meritat investiția Simonei.

Arma secretă a Simonei Halep pe terenul de tenis

Recent, într-un interviu sincer, Darren Cahil a vorbit despre relația sa cu Simona, dar și despre arma secretă, dacă există una, folosită de Simona Halep în performanțele ei notabile din acești 6 ani de când sunt împreună.

”Simona Halep nu a mai ieșit din top 5 în ultimii 5-6 ani. Pentru o jucătoare de talia ei, care nu are o armă importantă, să rămână aici și să câștige în continuare, este ceva demn de lăudat. Nu este deloc ușor. Vezi multe jucătoare care au un an-doi buni. Apoi coboară pentru că e foarte dificil să reziști fizic la acest nivel.

Dar Simona nu a făcut asta, a continuat să câștige și urăște să piardă. Se enervează rău când pierde, din acest motiv luptă până la ultima picătură ca să câștige”, a explicat Darren Cahill, citat de spotmedia.ro.

Cea mai bună performanță a Simonei a fost staționarea pe podiumul WTA, fiind locul unu mondial timp de 200 de săptămâni. Performanța româncei nu a mai fost atinsă înainte de nicio sportivă din România. După atingerea acestui apogeu al carierei sale, Simona declara:

”Darren mi-a făcut posibil să ajung la numărul 1. El mi-a spus:„ Când am început, erai al doilea ”. Am spus „da, dar de la 2 la 1 este un drum foarte lung”. Cred că acest lucru a fost posibil datorită lui și a personalității sale. Este foarte relaxat și m-a ajutat să fiu la fel.

Mi-a fost mai ușor să accept presiunea, emoțiile și să înțeleg totul mai bine. De aceea am reușit să obțin toate aceste rezultate bune și să ajung pe locul 1. Este o persoană minunată și cel mai bun antrenor.”, declara Simona Halep.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI