07 ian. 2021 | 13:16

Și-a printat 3D un Lamborghini. Ce s-a întâmplat când firma a aflat de fapta sa e ireal

Diverse
Și-a printat 3D un Lamborghini. Ce s-a întâmplat când firma a aflat de fapta sa e ireal
Reacţia companiei producătoare de maşini după ce un american a printat 3D un Lamborghini Aventator

Un american pasionat de maşini şi-a printat 3D un Lamborghini Aventator în propriul garaj, iar rezultatul a uimit pe toată lumea. Abia după mai bine de un an şi jumătate autovehiculul a fost gata. Iată ce s-a întâmplat când firma din Italia a aflat de fapta sa!

A realizat un Lamborghini 3D în propriul garaj

Deşi totul a pornit de la un joc de Crăciun, un fizician din SUA care se ocupă cu proiectarea de sisteme laser pentru cercetări ştiinţifice şi fiul său, în vârstă de 13 ani, au printat împreună un Lamborghini Aventador în garajul casei. Cu ajutorul unei imprimante 3D aceştia au construit bolidul de lux în mai bine de un an şi jumătate. Dacă originalul are sub capotă o motorizare V12 de 6.5 litri si 700 CP, copia “vine” cu o unitate V8 de 5.7 litri luată de la un Corvette C5.

În ceea ce priveşte cutia de viteze, aceasta a aparţinut unui Porsche 911. De asemenea, maşina este echipată cu geamuri electrice, dar şi cu suspensie ajustabilă pe aer, spune Sterling Backus, în vârstă de 55 de ani.

Desigur, acum toată lumea se întreabă cât a costat toată investiţia, având în vedere că preţul unui astfel de autoturism pleacă de la 430.000 de euro. Conform americanului, a plătit în jur de 23.000 de dolari, ceea ce înseamnă o economie uriaşă.

“Nu regret că am acceptat provocarea lui Xander, fiul meu. Totul a plecat de la Forza Horizon 3, un joc video de curse auto. Atunci, m-a întrebat dacă nu am putea să construim noi o astfel de maşină”, a povestit Backus.

Ce spune compania producătoare despre proiect

Fizicianul a început proiectul în februarie 2018, iar la final a postat imaginile cu maşina pe contul său de Facebook. Aşa cum era de aşteptat, fotografiile au făcut furori în întreaga lume şi au ajuns până la producătorul de supercar-uri. Drept răsplată pentru efortul depus, dar mai ales pentru rezultatul incredibil, compania le-a propus să facă o reclamă pentru Crăciun.

În plus, le-au împrumutat celor doi împătimiţi şi un Lamborghini Aventador cu care să se plimbe timp de două săptămâni.

“Tremuram şi aveam emoţii de parcă m-ar fi sunat însuşi Papa şi mi-ar fi spus că vine la cină. A fost un moment incredibil pentru mine. A fost un gest de mare generozitate. Iar faptul că am pus conduce acest bolid este un lucru pe care nu îl voi uita niciodată”, a mai spus fizicianul.

Parteneri
Se spală sau nu în a treia zi de Paște? Ce spun preoții despre Marțea Albă
Redactia.ro
Ultimii condamnați la moarte de Ceaușescu, în perioada comunistă. Ce fapte au comis „Bachus” și Ion Pistol, doi dintre cei mai cunoscuți infractori din istoria României
Click.ro
O gaură misterioasă, de mărimea Elveției, se formează în același loc în Antarctica. După 50 de ani, experții au aflat motivul
Digi24
Un bărbat a fost găsit crucificat pe un gard, cu cuie bătute în mâini. Poliția a vorbit de un "un atac sinistru de tip paramilitar"
Digi24
Emily Ratajkowski, 'femeia cu cei mai frumoși sâni', apariție de senzație într-o rochie super decoltată / FOTO
Unica.ro
Obicei mai puțin cunoscut de români. Ce se face în a doua zi de Paște
EVZ.ro
Cum arată casa lui Nea Florică, devenit viral pe TikTok pentru replica „Mi-a dat pachet”. Are 57 de ani și locuiește la țară / FOTO
Spynews
Putin a dat ORDIN. Armele nucleare ale Rusiei...
Capital.ro
Produsul tradițional preferat de români care nu va mai avea același gust. UE a dat directiva
Antena 3
A divorțat de un celebru prezentator TV și s-a recăsătorit cu un om de afaceri. Cum arată acum și cu ce se ocupă
Avantaje
Anunțul AȘTEPTAT de TOȚI pensionarii! VIN TALOANELE MĂRITE
Mediaflux
Ele sunt fetița de patru ani și bunica ei, care au murit în Călărași, după ce au mâncat pește. Familia se pregătește să le înmormânteze, în ajunul Paștelui / FOTO
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
Delia, în vacanță cu părinții! În ce destinație de vis i-a dus pe mama și tatăl ei de Paște. Imagini rare
Antena 1
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la...
Shtiu.ro