Shakira a fost dată în judecată pentru fraudă fiscală. Ce pedeapsă cu închisoarea riscă

Shakira a fost dată în judecată pentru fraudă fiscală. Ce pedeapsă cu închisoarea riscă
Shakira a fost dată în judecată!

Shakira a fost dată în judecată de tribunalul spaniol! Celebra cântăreață riscă ani grei de închisoare pentru fraudă fiscală. Solista este acuzată că nu a plătit t 14,5 milioane de euro, suma reprezentând impozitul pe venit, arată un document al instanței. Vedeta în vârstă de 45 de ani a respins în luna iulie a anului curent un acord de soluționare a cazului. Ce pedeapsă riscă acum starul internațional?

Shakira a fost dată în judecată: ce pedeapsă riscă?

Shakira este acuzată că nu a plătit 14,5 milioane de euro, suma reprezentând impozitul pe venit, arată un document al instanței. Celebra cântăreață a fost astfel trimisă în judecată de tribunalul spaniol pentru fraudă fiscală.

Solista în vârstă de 45 de ani a respins în luna iulie a.c. un acord de soluționare a cazului, iar acum riscă o pedeapsă de până la opt ani de închisoare pentru acuzațiile aduse. Tribunalul Esplugues de Llobregat a confirmat în cursul zilei de marți că procesul continuă în cazul starului internațional.

Procurorul cere în timpul acesta o pedeapsă de opt ani în spatele gratiilor după ce blondina nu ar fi plătit impozitele între anii 2012 și 2014.

„Ordinul de trimitere a Shakirei în judecată este doar un alt pas în orice procedură de acest gen. Situația nu s-a schimbat și totul continuă normal. Apărarea juridică a Shakirei își va face treaba prezentând argumentele scrise la momentul potrivit”, au transmis avocații artistei printr-un comunicat.

,,Nu datorez nimic”

Shakira susține că acuzațiile autorităților spaniole sunt ,,false” și adaugă că și-a plătit toate datoriile. Vedeta locuia în Spania în 2011, an în care relația sa cu celebrul fotbalist a fost făcută publică. Ea și-a păstrat atunci rezidența fiscală în Insulele Bahamas, considerate un paradis fiscal, până în 2015, arată actul acuzării.

Avocații solistei au mărturisit că până în 2014 veniturile femeii proveneau din turneele sale internaţionale şi din participarea ei la emisiunea de televiziune „The Voice” din Statele Unite. În timpul acesta, cea din urmă nu locuia mai mult de șase luni pe an în Spania, aceasta fiind condiția cerută pentru stabilirea rezidenţei fiscale în această ţară.

,,Autorităţile fiscale au văzut că eu formam un cuplu cu un cetăţean şi au început să saliveze. Este clar că voiau acei bani fără să se preocupe de modul în care urmau să îi obţină”, a adăugat vedeta pop.

,,Nu datorez nimic fiscului” şi „sunt sigură că am suficiente dovezi pentru a-mi susţine dosarul şi să fac în aşa fel încât justiţia să se pronunţe în favoarea mea”, a mai spus cântăreaţa.