Sentinţă finală după ce un BMW de 23.000 de euro a fost incendiat de trei bărbați, la instigarea unui poliţist

Sentinţă finală după ce un BMW de 23.000 de euro a fost incendiat de trei bărbați, la instigarea unui poliţist
Sentinţă finală după ce un BMW de 23.000 de euro a fost incendiat de trei bărbați

Trei indivizi au fost trimiși în judecată pentru că au incendiat un BMW Seria 7. Aceștia au făcut gestul la instigarea unui polițist care a vrut să provoace un conflict pe piața contrabandei cu țigări din municipiul Arad. Curtea de Apel Timișoara a pronunțat decizia finală în cazul celor trei bărbați.

BMW incendiat la instigarea unui polițist

Judecătorii Curții de Apel Timișoara au motivat sentința finală în dosarul de distrugere, vinovații fiind cei trei bărbați. În judecată au fost trimiși Cosmin Ștef, Dacian Uifălean și Iosif Atilla Rașca. Cei trei recidiviști au fost acuzați că au incendiat un BMW Seria 7. Mașina îi aparținea lui Călin Șuteu, fratele interlopului Adrian Șuteu.

Cei trei bărbați au fost instigați la acest gest de către un polițist, agent de Poliție Cosmin Pană. Acesta mai este judecat și într-un dosar cu trafic de țigări. Incidentul nefericit a avut loc în luna octombrie a anului 2019. Ancheta a scos la iveală că ideea incendierii autoturismului lui Călin Șuteu a fost a agentului de poliție.

Bărbatul i-a transmis lui Iosif Rașca că acum este momentul perfect pentru a crea un conflict pe piața contrabandei de țigări din municipiul Arad. După ce executanții planului s-au arătat dispuși să treacă la fapte, s-au dus și au cumpărat benzină. Bărbații s-au dus în fața blocului unde locuiește Adrian Șuteu.

Aceștia au dat foc la cauciucurile mașinii și au fost așteptați într-o parcare de agentul de Poliție. Ceea ce nu știau ei, este fapt că mașina îi aparținea de fapt fratelui lui Adrian Șuteu, Călin Șuteu.

Prinși cu ajutorul unui martor și a camerelor de filmat

Procurorii i-au identificat pe făptași cu ajutorul camerelor de filmat din zonă. De asemenea, un martor a declarat, într-o mărturisire cu voce distorsionată și identitate protejată, că unul dintre inculpați i-ar fi arătat o înregistrare despre incendierea mașinii.

Martorul a declarat că polițistul îi aștepta în apropiere având rolul ca, în cazul în care cei trei bărbați ar fi fost opriți de organele de poliție, să prezinte legitimația de polițist pentru a scăpa. De asemenea, martorul a mai spus și că inculpații se întâlneau periodic într-o casă din Covăsânț, iar cu ocazia unei întâlniri, au vorbit despre incendierea mașinii lui Șuteu.

În final, Dacian Uifălean a fost condamnat la patru ani și nouă luni de închisoare, Cosmin Ștef a primit doi ani și șase luni de închisoare, iar Iosif Rașca a primit trei ani de închisoare. La rândul lui, și polițistul Cosmin Pană a primit doi ani de închisoare. Mai mult, cei patru sunt obligați să plătească suma de 23.000 de euro, valoare mașinii incendiate.