Șef Tarom, prins cu țigări de contrabandă. Cât voia să bage în România

Șef Tarom, prins cu țigări de contrabandă. Cât voia să bage în România

Unul dintre șefii companiei aeriene Tarom a încercat să introducă în țară sute de pachete de țigări. Vameșii l-au descoperit, dar a scăpat extrem de ieftin.

„Contrabandistul” de ocazie este nimeni altul decât șeful Tarom Iași.  Acesta a fost prins în Vama Sculeni cu mașina plină de țigări și alcool, toate cumpărate din Republica Moldova.  Însoțit de un polițist, angajat la aeroport, șeful Tarom Iași avea în mașină 500 de pachete de țigări din duty-free și cinci litri de whisky.

Când vameșii i-au luat la întrebări, cei doi au dat o explicație cu care cu greu ai reuși să convingi chiar și un copil.  Au spus că nu și-au dat seama că au cumpărat atât de multe, potrivit presei locale.

„Noi am luat cartuşe cu ţigări, nu am socotit pachetele şi nu ni s-a părut mult. Fiecare dintre noi am cumpărat ţigări pentru toată familia. Le-am lăsat acolo, am spus că sunt ale mele, şi gata. Am păstrat fie­care doar câte două pachete cu ţigări şi alcool şi am plecat. Nu este nimic spectaculos”.
Dan Oglinzanu, șef Tarom Iași

Deşi vameşul care i-a prins ar fi trebuit să le confişte marfa şi să-i amendeze cu o sumă cuprinsă între 5.000 şi 10.000 de lei, cei doi au fost lăsați să plece.   Un poliţist de frontieră a intervenit însă şi le-a cerut să abandoneze toată marfa.