08 nov. 2022 | 09:30

Semnificația numelui Gabriel. Trăsătura specială pe care o au bărbații care poartă acest prenume

Diverse
Semnificația numelui Gabriel. Trăsătura specială pe care o au bărbații care poartă acest prenume
Semnificația numelui Gabriel

Care este semnificația numelui Gabriel? Acest nume este asociat cu puterea divinității supreme. Gabriel este un nume frecvent utilizat în onomastica noastră, însă varianta lui feminină, Gabriela, este mult mai folosit. Ce reprezintă acest nume, aflați în rândurile următoare.

Care este semnificația numelui Gabriel?

Conform calendarului creștin ortodox, numele este celebrat în fiecare an pe data de 8 noiembrie. În această zi, Biserica cinstește Soborul Sfinților Mihail și Gavril. De asemenea, pe data de 29 septembrie este sărbătorit la catolici.

În evreiește, Gabri’El înseamnă „Dumnezeu a fost puternic”, trăgându-se din rădăcina verbală gabar „a fi puternic”, alipită numelui dumnezeiesc „El”, care este prescurtarea de la „Elohim”, numele lui Dumnezeu. Prin urmare, numele Gabriel este unul cu o energie foarte puternică, datorită legăturii existente cu Dumnezeu.

Numele de Gavril apare în ambele Testamente. Aceste este considerat călăuzitorul spre adevăr și vestitorul ceresc cel mai de seamă al Cuvântului Dumnezeiesc. De asemenea, este cunoscut mai ales datorită profetului Daniel și evanghelistul Luca.

Caracteristicile celor care poartă numele de Gabriel

Se spune că cei care poartă numele de Gabriel fac mereu impresie bună la prima vedere și se impun foarte bine. Este o fire misterioasă și este greu să-ți dau seama ce gândește, chiar dacă nu depune mult efort în a-și ascunde emoțiile.

Poate părea o persoană insensibilă la început, însă sufletul său este unul foarte mare și pare a fi dependent de armonie. Bunătatea lui nu ar trebui să fie văzută de nimeni ca și o slăbiciune, mai ales pentru faptul că este vorba despre un bărbat.

Un atu pe care Gabriel îl are este creativitatea, mai ales când vine vorba despre domeniul artei. Însă, nu se rezumă doar la asta. Creativitatea lui este exprimată și afișată de fiecare dată când are șansa să o facă. Este un motiv de mândrie pentru aceștia.

De asemenea, credința celor care poartă numele de Gabriel se răsfrânge asupra unui obiectiv foarte bine stabilit, pe care ei vor să-l atingă cu orice preț. Sunt persoane încrezătoare în propriile forțe și doresc mereu să avanseze din punct de vedere personal.

Vezi și: Tradiții și obiceiuri de Sfinții Mihail și Gavril, în România. Ziua în care îi cinstim cum se cuvine pe cei morți

Semnificația numelui Gabriel în funcție de cifră

Cifra numelui Gabriel este 9, una destul de importantă care reprezintă umanitatea, intuiția și energia care are capacitatea de a se regenera. Se spune că cei care poartă acest nume sunt telepatici, potrivit acestui număr, iar standardele înalte sau acele obiective pe care vor să le atingă ocupă un loc important în viața lor, pe lista de priorități.

Sunt, de asemenea, persoane care încearcă mereu să fie alături de cei din jur și să-i îndrume către succes. Dacă ei luptă pentru un anumit țel, la fel ar trebui să facă și cei din anturajul lor, să lupte pentru țelurile lor.

Citește și: Sfinții Mihail și Gavriil 2022. Pe ce dată pică și care este semnificația acestei sărbători

Semnificația numelui Mihai

Sfinții Mihail și Gavril sunt prăznuiți în fiecare an pe data de 8 noiembrie. Peste 1,3 milioane de români își sărbătoresc ziua onomastică pe această dată. În viziunea populară, cei doi asistă la judecata de apoi și ard păcatele acumulate de patimile omenești firești. Totodată, sunt patroni ai casei și purifică, prin post, conștiințele.

Se spune că Mihail este împlinitorul dreptății dumnezeiești. Aceasta poartă în mâna dreaptă sabia de foc. La porunca Domnului, Mihail l-a alungat din cer pe Lucifer, cel denumit îngerul răzvrătit.

Numele este de origine evreiască, Miha’El, o combinație între cuvintele ebraice „mi” („cine”), „ke” („ca”) și „El” (prescurtarea de la Elohim). În România, cele mai frecvente forme ale numelui sunt: Mihnea, Mihai, Mihail, Mihael cu diminutivele Mișa, Michi sau Mihăiță.

Digisport.ro
De la "țeapă" la "lovitură": englezii au făcut topul transferurilor la Tottenham! Locul ocupat de Radu Drăgușin
Stirile PROTV
Un șofer a murit după ce a virat la stânga prin fața tramvaiului, în București. Vatmanul ar fi consumat substanțe psihoactive
PlaySport
Apariție INCREDIBILĂ a Iriney Shayk! Cum a fost surprinsă pe stradă fosta lui Cristiano Ronaldo
Ego.ro
Cine este tatăl copilului Ancăi Dumitra? Diferența de vârstă imensă dintre cei doi
ProActual
Ce ingrediente conțin celebrele nuggets de la McDonald’s? Reprezintă unul dintre cele mai adorate produse de către copii
EVZ.ro
Cutremur în mass-media. Dispare după o activitate de 20 de ani
Spynews.ro
Descinderi acasă la Nuțu Cămătaru! Au fost găsite maimuțe, păsări răpitoare, cangur și alte exemplare exotice
PRO TV
Ce tratament pentru cancer ar fi urmat Kate Middleton, pe ascuns, în Statele Unite. ”Nu a fost chimioterapie”. Familia Regală neagă tot
Adevarul
Secretele satului legendar din Munții Șureanu: „Locuitorii își spun daci, au datini nemaiîntâlnite și porecle de animale”
BZI.ro
Voluptoasa Maria Tebieș, de la Insula Iubirii, a spus cum vrea să fie viitorul iubit! Ispita nu a fost încântată nici de Dany Boy și nici de Cornel
Sport.ro
FOTO Așteptarea a luat sfârșit pentru fanii tinerei care a făcut senzație în Qatar! S-a pozat topless, iar reacțiile au fost pe măsură
Viva.ro
Ce se observă pe chipul Biancăi Drăgușanu când renunță de tot la machiaj! Chiar ea a recunoscut că e grav
Parteneri
Adevărul despre dispariția gemenilor din Târgu Jiu. Tatăl celor doi copii a spus totul despre adolescenți
Redactia.ro
Cine are prioritate într-o astfel de intersecție. Puțini șoferi cunosc răspunsul corect
Click.ro
O femeie care primea zilnic peste 100 de apeluri cu număr ascuns a descoperit că cel care o suna era soțul ei. Explicația bărbatului
Digi24
S-a aplecat și S-A VĂZUT TOT: Corina Bud, FĂRĂ lenjerie! Fanilor nu le-a venit să creadă că a apărut AȘA
Vocea.biz
Cum a aflat Victor Slav că iubita lui, Selina, l-a înșelat. S-a întâmplat înainte de Asia Express!
Unica.ro
Miley Cyrus, dată în judecată pentru „Flowers”. Acuzații de plagiat după Bruno Mars
EVZ.ro
Bogdan de la Ploiești a anunțat despărțirea de Cristina Pucean! „Nu a fost vorba de trădare, înșelat”. De ce ar fi ajuns la separare din nou
Spynews
Ungaria pune stop la graniță. Ungurii vor să schimbe regulile în UE. Anunț de la Budapesta
Capital.ro
Ea are 27 de ani, el are 57 și tocmai au anunțat că vor deveni părinți: „Mama te așteaptă…”. Vedeta abia a divorțat anul trecut
Avantaje
Cine era ȘOFERUL MORT în accidentul de TRAMVAI! RĂSTURNARE ȘOCANTĂ de SITUAȚIE
Mediaflux
Descinderi acasă la Nuțu Cămătaru! Au fost găsite maimuțe, păsări răpitoare, cangur și alte exemplare exotice
Spynews.ro
Zodii ale căror vieți se îmbunătățesc semnificativ înainte de sfârșitul lunii septembrie 2024. Succesul bate la ușa lor
Realitatea.net
Cum arată acum fiica Adrianei Iliescu. Eliza a fost fotografiată recent alături de mama sa, într-o ipostază emoționantă
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro