Selly a fost făcut praf de judecători. Ce s-a întâmplat la tribunal: întrebarea pe care i-au pus-o vloggerului

Selly a fost făcut praf de judecători. Ce s-a întâmplat la tribunal: întrebarea pe care i-au pus-o vloggerului
Selly, facut praf de judecatori

Apelul lui Selly prin care cerea anularea procesului verbal care a dus la suspendarea dreptului de a conduce vreme de 90 de zile, ca urmare a faptului că a fost prins circulând cu 189 km/h pe autostradă, a fost respins.

Selly a fost făcut praf de judecători

De asemenea, a apărut și motivarea, unde se explică de decizia. Astfel, că judecătorii Tribunalului Dâmbovița au considerat că Selly nu și-a argumentat în niciun fel, prin nicio probă, afirmația că nu a circulat cu viteza înregistrată de radar, în condițiile în care Selly nici măcar nu a specificat ceva în acest sens, în procesul semnat, acolo unde avea ocazia de a avea și unele obiecții. Instanța a mai considerat gestul artistului de a circula cu o viteză atât de mare drept ”un grad ridicat de pericol social”.

”Astfel, judecătorul fondului a constatat în mod corect că fapta săvârșită de apelant prezintă un grad ridicat de pericol social, din cauza urmării care s-ar fi putut produce, lipsa unei urmări concrete a faptei nefiind un argument pentru reindividualizarea sancțiunii, aceasta fiind o contravenție de rezonanță socială sporită”, se arată în motivarea tribunalului, conform Wowbiz.ro.

Ce se arată în motivarea deciziei

Altfel spus, instanța de apel a dat dreptate celei de pe fond, care inițial îi respinsese contestația lui Selly și dăduse dreptate polițistului care i-a reținut permisul.

”Referitor la individualizarea sancțiunii, instanța de fond, în mod corect, a apreciat că nu se impune aplicarea sancțiunii avertismentului întrucât: așa cum rezultă din dispozițiile legale, aplicarea unei sancțiuni contravenționale are și un scop educativ și preventiv; este absurd a se aplica o sancțiune mai blândă dacă, încă de la data analizării acestui aspect, există dovezi că petentul nu a înțeles scopul educativ și preventiv al sancțiunii; dacă se aplică sancțiunea avertismentului, atunci se atrage atenția petentului asupra consecințelor faptei săvârșite și se recomandă ca, pe viitor, acesta să respecte legea;

o asemenea sancțiune se aplică atunci când există (cel puțin) o prezumție că, prin aplicarea avertismentului, contravenientul își va corecta conduita, astfel încât pe viitor să respecte legea; un semn că acesta își va corecta conduita pe viitor (și fară a i se aplica sancțiunea amenzii) este reprezentat și de recunoașterea faptei și de regretul sincer exprimat; or, în speță, petentul nu recunoaște săvârșirea faptei și prezintă argumente (nedovedite) cu privire la pretinsa nesăvârșire a faptei. Or, este evident că într-o asemenea situație scopul educativ și preventiv al sancțiunii contravenționale nu ar putea fi atins prin aplicarea unei sancțiuni mai blânde”, se mai indică în motivare.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI