Secretul unei recolte bogate de castraveți. Cu ce trebuie să îi uzi, de fapt

Secretul unei recolte bogate de castraveți. Cu ce trebuie să îi uzi, de fapt
Cum să ai o recoltă bună de castraveți?

Fermierii sau cei care se bucură de o bucată de pământ unde au plantate legume trebuie să știe asta! Care este secretul unei recolte bogate de castraveți? Trebuie să îi uzi cu o soluție anume compusă din două ingrediente pe care oricine le are în bucătărie. Iată pas cu pas ce trebuie să faci! E extrem de simplu, dar trebuie totuși să fii atent la câteva detalii.

Care este secretul unei recolte bogate de castraveți?

Specialiștii recomandă din ce în ce mai mult utilizarea unor soluții rapide, ieftine și naturale pentru a ajuta mediul și plantele în detrimentul altora pentru îngrijirea grădinii pe care le cumperi din supermarket-uri sau magazine specializate. Te poți bucura de o recoltă bogată de legume doar cu două ingrediente pe care cu siguranță le ai prin cămară sau frigider.

Castraveții nu sunt extrem de pretențioși, sunt pe placul tuturor și adorați în special vara în salate simple sau alături de alte bucate tradiționale, motiv pentru care majoritatea gospodarilor au în grădină măcar câțiva plantați. Există o soluție care ajută îngrășământul care se aplică la începutul perioadei de înflorire și legare a fructelor, moment în care tufele au nevoie de mulți nutrenți.

Cconcret, trebuie să amesteci lapte degresat și apă stătută. Primul ingredient este bogat în multe substanțe folositoare minerale precum: calciu, potasiu sau magneziu, etc. Acesta hrănește plantele și îmbunătățește solul, iar bacteriile din compoziția lui populează solul și împiedică dezvoltarea ciupercilor și mucegaiului.

Mai mult decât atât, ele contribuie la sintetizarea vitaminelor, fitohormonilor și altor compoși activi din punct de vedere biologic ce sunt necesari pentru creșterea și dezvoltarea plantelor din curtea ta.

Cum trebuie să procedezi și de ce ai nevoie?

  • Ingrediente

-1 litru de lapte 2.5% (sau cu conținut încă mai mic de grăsime);
-10 litri de apă stătută, cald

  • Mod de preparare:

Amestecă laptele cu apă caldă pentru că niciun soi de castravete nu iubește lichidele reci. Udă în prealabil solul de pe parcela unde ai plantați castraveții și apoi toarnă câte 1 litru de soluție de lapte sub fiecare tufă sau în locurile unde se află ori unde consideri tu.

Fertilizarea în cauză trebuie să fie realizată chiar la primele ore ale dimineții ori pe seară. Este recomandat să folosești acest tip de îngrășământ doar pentru fertilizarea castraveților pentru că ei au rădăcini superficiale și nu pot să asimileze nutrienții din pământ doar cu ajutorul bacteriilor care îi ajută în cele din urmă să se descompună.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI