Cele mai periculoase plante din România. Să nu pui mâna pe ele dacă le întâlnești

Cele mai periculoase plante din România. Să nu pui mâna pe ele dacă le întâlnești
Care sunt cele mai periculoase plante din România?

Care sunt cele mai periculoase plante pe care poți să le găsești în România? Ai mai jos detalii despre cele de care trebuie neapărat să te ferești atunci când le întâlnești. Ce trebuie să știi despre ele? Mai mult decât atât, acestea sunt protejate prin lege.

Plante periculoase din România

Toată lumea a auzit de plantele carnivore care au devenit unele din cele mai de temut, dar și dorite în număr destul de mare în ultima vreme. Doar numele lor îi sperie pe mulți, iar pentru alții sunt catalogate drept inofensive. Acestora nu le trebuie doar apă și soare, ci și proteine.

Filmele SF au dus departe perspectiva unora în privința plantelor carnivore, dar e garantat că în realitate acest lucru nu se va întâmplă nicidecum. Cel mult te vor scăpa de muște și țânțari, dar tocmai ca să nu moară vor avea nevoie de hrană constantă.

  • Cum prind hrana:

-Prinderea în urnă
-Capcana adezivă
-Capcana lui Venus
-Capcana veziculară
-Capcana „tirbușon”

Câteva din plantele carnivore se găsesc și la noi în România, printre care Pinguicula alpina și Pinguicula vulgaris – ambele în Bucegi. Poate puțini români știau asta, dar sunt plante ocrotite prin lege. Pentru cei care își cumpără pentru casă să le crească este nevoie să știe că sunt destul de pretențioase.

Cum trebuie să ai grijă de ele?

Ele stau într-un amestec de turba și perlit, dar se poate folosi și pământ special pentru plantele carnivore. Solul trebuie menținut umed, dar frunzele nu trebuie atinse. De asemenea, au nevoie de lumină naturală, dar într-un loc umed.

Nu trebuie să le administrezi niciodată îngrășământ și trebuie să le tai constant părțile ofilite pentru a te asigura că planta își conservă energia și astfel poți să previi mucegaiul. Dacă ai de gând să vii cu o asemenea plantă acasă sau să o oferi în dar cuiva, ai mai jos câteva curiozități pe care trebuie să le știi!

  • Curiozități:

-Cele mai mari plante carnivore sunt Nepentes și Triphyophyllum. Ele pot ajunge și la câțiva zeci de metri și pot prinde chiar și păsări mici, broaște say șoareci.
-Cea mai spectaculoasă plantă carnivoră este Venus -Flytrap. Aceasta are capcana în formă de gheare, care se închid imediat după ce și-a prins prada.
-Plantele carnivore aspiră prada într-un timp de 0.03 secunde.
-Există peste 600 de specii de plante carnivore în lume, fiecare se hrănește diferit.
-Plantele carnivore eliberează enzime care pot descompune o muscă.
-Plantele sunt mai răspândite în America deoarece preferă zonele mlăștinoase. (Sursa: libertatea.ro)

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI