Un preparat ce a luat naștere departe de țara noastră, dar pe care românii l-au transformat în vedeta meselor de sărbătoare. Pentru a te bucura de cele mai bune rezultate, trebuie să știi un truc important. Află, din rândurile de mai jos, care este secretul pentru cea mai bună salată boeuf de Paște.
De Crăciun, Revelion sau Paște, de pe mesele multor români din toate colțurile țării nu lipsește un bol frumos ornat cu salată boeuf. Rețeta a apărut departe de granițele României, însă a fost „adoptată” și adaptată preferințelor autohtone.
Nu este foarte greu de făcut, dar este nevoie de răbdare, îndemânare și aplicarea unui truc ce îi va da acel gust ca la mama acasă.
Ingrediente:
Te-ar putea interesa și: Salată boeuf ca la mama acasă. Ingredientul care îi oferă un gust special de fiecare dată
Există câteva trucuri importate de care trebuie să ținem cont când preparăm salată boeuf de Paște. În primul rând, trebuie să știm cum să alegem cartofii potriviți. Sunt recomandați cei roșii, atenție, cartofii albi sunt făinoși și vor strica salata.
Modul de preparare nu este deloc complicat. Ingredientele se fierb și se toacă cu grijă, în dimensiuni egale. Compoziția obținută se amestecă cu maioneza și zeama de lămâie până când îngredientele se omogenizează. După stă la rece mai multe ore, se decorează după bunul plac.
Pentru un plus de aromă, poți aplica un truc folosit de mamele și bunicile noastre. Când fierbi legumele, adaugă în vas și o ceapă. Aceasta va fi apoi scoasă, nu are ce căuta în salata de boeuf.
Te-ar putea interesa și: Cât se fierb legumele pentru salata boeuf. Ce cartofi să folosești ca să nu se sfărâme