31 mart. 2024 | 11:59

Salată boeuf ca la mama acasă. Ingredientul care îi oferă un gust special de fiecare dată

Sfaturi Culinare
Salată boeuf ca la mama acasă. Ingredientul care îi oferă un gust special de fiecare dată
Salată boeuf ca la mama acasă

Dacă vrei să faci o salată boeuf ca la mama acasă sărbătorile acestea, îți sugerăm să încerci următoarea rețetă. Salata boeuf nu lipsește niciodată de pe masa de sărbători și este una dintre preferatele românilor.

Salată boeuf ca la mama acasă

Masa de Crăciun în familie este un moment așteptat tot anul. Atunci îi ai pe toți cei dragi alături și uiți de toate problemele pentru câteva ore. Nimic nu se compară cu timpul petrecut alături de familie și bucatele tradiționale pregătite de Crăciun.

De aici nu poate lipsi niciodată salata boeuf. În general, această salată se gătește cu carne de vită sau de pui, însă puteți alege orice alt tip de carne. În afară de acest detaliu, rețeta este aceeași.  Vei avea nevoie de următoarele ingrediente:

  • 8 morcovi;
  • pătrunjel;
  • 1 țelină mică;
  • 3 cartofi;
  • 6 castraveți murați în saramură;
  • 150 g mazăre;
  • sare după gust;
  • 500 – 600 g carne de vită, pui etc.

Pentru maioneză:

  • 200 ml de ulei de floarea soarelui;
  • 2 linguri de muștar clasic;
  • 2 gălbenușuri crude;
  • 2 gălbenușuri fierte tari.

Pentru decor:

  • frunze de mărar sau pătrunjel;
  • albuș de ou fiert;
  • castraveți murați;
  • morcovi fierți;
  • felii de gogoșari murați în oțet;
  • măsline.

Citește și: Cu ce să înlocuiești ouăle pentru maioneza de post. E atât de simplu și va avea același gust

Mod de preparare

Pentru început, luăm carnea de vită, se spală foarte bine și se spală de vițe sau alte pielițe nedorite, apoi se pune la fiert la foc iute. O verificăm din când în când pentru a îndepărta spuma și pentru a mai adăuga apă caldă dacă scade prea mult.

Atunci când este gata, strecurăm zeama și lăsăm carnea la răcit. După ce s-a răcit, o tăiem foarte mărunt. Trecem la legume și curățăm foarte bine morcovii, țelina și pătrunjelul, după care le punem la fiert. După ce sunt gata, le tăiem mărunt și punem și cartofii la fiert, după ce îi curățăm.

Odată ce sunt gata cartofii, îi tăiem mărunt. În cazul în care folosiți mazăre din conservă, este indicat să o clătiți în mai multe ape, o fierbeți și o lăsați la scurs. Castraveții murați se taie mărunt și se lasă în strecurătoare, iar toate aceste ingrediente se amestecă.

Pentru a prepara maioneza, va trebui să folosiți 2 gălbenușuri fierte tari și 2 gălbenușuri crude, amesteca cu 2 linguri de muștar clasic. În timp ce adăugați ulei, mixați foarte bine până se rezultă o maioneză bine legată. De asemenea, puteți adăuga și zeamă de lămâie sau sare și piper după gust.

Secretul cele mai bune maioneze pentru salata boeuf

Maioneza este ingredientul principal din salata boeuf și nu lipsește niciodată. Pentru a ieși perfectă, este nevoie de două tipuri de ulei, spune bucătarul celebru Jamie Oliver. Pregătiți următoarele ingrediente:

  • 2 gălbenușuri de ou;
  • 2 linguri de muștar Dijon;
  • 250 ml de ulei de măsline;
  • 250 ml de ulei de floarea soarelui;
  • jumătate de lămâie;
  • sare de mare;
  • 1-2 linguri de oțet balsamic alb.

Principalul motiv pentru care această maioneză este specială este faptul că folosim două tipuri de ulei, însă și modul de preparare este foarte important. Vom începe prin a bate, într-un bol, gălbenușurile, peste care adăugăm cele două linguri de muștar Dijon, după care adăugăm 250 ml de ulei de floarea soarelui, puțin câte puțin.

După ce compoziția se mai îngroașă, adăugăm oțetul, care are rolul de a subția și a decolora emulsia. Adăugăm și cei 250 ml de ulei de măsline, tot puțin câte puțin. La final adăugăm zeama de lămâie și sarea de mare, amestecând foarte bine. Maioneza obținută se pune într-un borcan sterilizat și se păstrează la rece timp de o săptămână.

Parteneri
Ce au putut să scrie kosovarii după ce UEFA a dat decizia în cazul meciului România - Kosovo
Redactia.ro
Preparatul biblic care e la mare căutare în zilele noastre. Această mâncare simplă, dar plină de savoare, a devenit o vedetă culinară
Click.ro
Ce spun ucrainenii despre încheierea războiului. Sondajul care contrazice ce se știa până acum
Digi24
Imagini cu Mihaela Prigoană! Văduva afaceristului este cu mult mai tânără decât el FOTO
Vocea.biz
Femeia care le știa toate secretele rupe tăcerea! Ce a povestit Flora Năstase despre intimitatea relației dintre Adriana Bahmuțeanu și Silviu Prigoană. 'Silviu mă suna'
Unica.ro
Iarna se dezlănțuie în următoarele zile. Urgia lovește cu toate puterile. Alertă ANM
EVZ.ro
Cum se prepari kebab de pui cu sos după rețeta lui Chef Janni Alexandridis. Prânzul va fi delicios pentru toată familia
Spynews
TAXAŢI în plus din 1 ianuarie. Iohannis a dat lege. Ai termen până pe data de 25
Capital.ro
Imagini din casa lui Silviu Prigoană. E o fortăreață! Camerele copiilor arată ca în filmele SF. Tot confortul și mai mult de atât
Avantaje
ATENȚIE la SCOS BANII din BANCOMAT! Greșeala majoră care TE LASĂ FĂRĂ EI
Mediaflux
Încă un membru al trupei legendare Bee Gees a murit în mai puțin de o săptămână. Fanii din toată lumea sunt în doliu
Spynews.ro
Două alimente consumate zilnic de români s-au dovedit a fi cancerigene
Realitatea.net
Cum va fi vremea în perioada 21 noiembrie - 16 decembrie 2024. Se anunță temperaturi scăzute
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro