28 nov. 2023 | 14:29

Cât se fierb legumele pentru salata boeuf. Ce cartofi să folosești ca să nu se sfărâme

Diverse
Cât se fierb legumele pentru salata boeuf. Ce cartofi să folosești ca să nu se sfărâme
Câteva secrete ca să îți iasă delicioasă

Salata boeuf este un preparat popular servit în mod obișnuit ca aperitiv sau garnitură la sărbători, cum ar fi Paștele sau Crăciunul. Cei care nu au făcut niciodată această rețetă se pot întreba cât se fierb legumele pentru salata boeuf?  Aceasta conține în mod obișnuit carne de vită fiartă, morcovi tăiați cubulețe, cartofi și murături, toate amestecate cu maioneză și uneori alte condimente sau ierburi. Este un preparat delicios și clasic.

Salata boeuf – ce trebuie să conțină

Salata boeuf este un exemplu perfect despre cum ingrediente simple pot crea ceva cu adevărat extraordinar. Carnea de vită fiartă, legumele tăiate cubulețe și maioneza sunt amestecate pentru a crea un preparat pe care toată lumea îl iubește.

Textura este catifelată și cremoasă, iar castraveții murați tăiați cubulețe oferă o textură crocante. Aromele sunt bogate datorită maioneze făcute în casă care de obicei conține și muștar.

Citește și: Cea mai bună salată boeuf. Multe gospodine fac această greșeală banală, ce ingredient nu trebuie folosit niciodată

Salata boeuf poate fi servită ca garnitură, aperitiv sau ca fel principal, în funcție de ocazie. Este un preparat care nu lipsește de masa de sărbători a românilor.

Se face super ușor, ia singura parte migăloasă este că trebuie să toci ingredientele destul de mărunt. În rest, dacă știi să fierbi legume și carne, atunci ai reușit.

Ca să fie o salată de casă, trebuie să faci maioneza de casă. Poți face acest lucru cu ajutorul unui blender sau în mod tradițional, folosind o lingură de lemn și amestecând încontinuu cu răbdare până ce ai obținut suficientă maioneză pentru a acoperi legumele și carnea.

Cât se fierb legumele pentru salata boeuf

Salata boeuf conține câteva ingrediente principale: carne, legume, murături ș maioneză. 

În timp ce carnea de vită este cea mai folosită pentru a face această salată, de unde și numele, mulți aleg să o înlocuiască cu carne de pui sau curcan.

Citește și: Ingredientul care nu are ce căuta în salata boeuf. Multe gospodine îl pun, însă strică gustul preparatului

Ca legume se folosesc cartofi, morcovi și mazăre. Mazărea la conservă este ideală pentru că vine deja fiartă și trebuie să o scurgi și să o usuci bine ca să nu lase zeamă în salată.

Cartofii ar trebui să fie din cei speciali pentru salată, ca să nu se sfărâme atunci când îi fierbi. 

Ei se fierb circa 20 de minute sau până un cuțit ascuțit îi străpunge de la un capăt la altul fără probleme.

Fierbe cartofii în coajă, ca să nu se sfărâme și curăță-i abia după ce s-au răcit.

Murăturile trebuie să fie crocante. Ai grijă ca după ce tai castraveții murați și gogoșarii murați să îi scurgi bine de zeamă, pentru că altfel vei avea o salată lichidă.

Maioneza trebuie neapărat să conțină muștar și zeamă de lămâie, pentru acel gust puțin acrișor și aromat.

Cum se face salata boeuf

Această salată este foarte ușor de făcut. După ce carnea și legumele sunt fierte și tăiate cubulețe, întregul preparat se realizează în mai puțin de 10 minute.

Vezi și: Ingredientul care nu are ce căuta în salata boeuf. Multe gospodine îl pun, însă strică gustul preparatului

Pentru început, trebuie să fierbi carnea. Poți fie să o fierbi în apă timp de 2 ore, dacă folosești vită sau doar 15-20 de minute dacă folosești pui sau curcan. Când carnea este gata, transfer-o într-un bol și las-o să se răcească complet.

Fierbe cartofii și morcovii. Morcovii trebuie fierți cam 10-15 minute în funcție de cum îți place textura lor. 

Odată ce carnea și legumele s-au răcit, taie-le în bucăți mici și pune-le într-un bol mare. Apoi, toacă cubulețe murăturile, scurge toată zeama din ele, usucă-le cu un prosop de bucătărie, apoi adaugă-le în bol. Mazărea se scurge bine și ea și se tamponează cu un prosop de bucătărie ca să fie uscată. Acum ai toate ingredientele tocate și tăiate bucățele mici.

Pentru a face salata, adaugă maioneza de casă în bolul cu carne și legume, împreună cu puțină sare și piper negru. Apoi amestecă totul până când toate legumele și carnea sunt acoperite de maioneză. 

Poți să îi pui un strat subțire de maioneză deasupra după ce ai pus-o pe un platou și apoi o poți decora cu pătrunjel sau gogoșar, totul depinde de imaginația ta. Las-o câteva ore la frigider pentru ca totul să se combine și apoi servește-o. 

Parteneri
Ce au putut să scrie kosovarii după ce UEFA a dat decizia în cazul meciului România - Kosovo
Redactia.ro
Clădirea emblematică din București, demolată. Palatul impunător a fost construit în mai puțin de un an
Click.ro
Generalul american Ben Hodges crede că Rusia a declanșat deja Al Patrulea Război Mondial
Digi24
Imagini cu Mihaela Prigoană! Văduva afaceristului este cu mult mai tânără decât el FOTO
Vocea.biz
Femeia care le știa toate secretele rupe tăcerea! Ce a povestit Flora Năstase despre intimitatea relației dintre Adriana Bahmuțeanu și Silviu Prigoană. 'Silviu mă suna'
Unica.ro
Natalia Mateuț și Cătălin Cazacu, dezvăluiri din culise. De când este vedeta singură
EVZ.ro
Adriana Bahmuțeanu, primele declarații după ce băieții ei au fost luați de Protecția Copilului. Fosta soție a lui Silviu Prigoană nu și-a văzut nici acum fiii
Spynews
Statul NU mai vrea banii românilor. S-a dat ordin oficial. Adio, plăți!
Capital.ro
Victorie pentru Adriana Bahmuțeanu! Copiii ei au fost scoși din casa tatălui decedat. Ce se întâmplă acum cu Eduard și cu Maximus
Avantaje
VIITORUL PREȘEDINTE al ROMÂNIEI! CINE intră de fapt în TURUL II
Mediaflux
Breaking news! Alina Petre a obținut un ordin de protecție pentru 5 zile împotriva celui de care s-a despărțit, dar care îi este încă soț. Vedeta se teme pentru viața ei
Spynews.ro
Două alimente consumate zilnic de români s-au dovedit a fi cancerigene
Realitatea.net
Cum va fi vremea în perioada 21 noiembrie - 16 decembrie 2024. Se anunță temperaturi scăzute
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro