Secretul pentru cafeaua mai puțin amară. Ingredientul care trebuie pus în ibric

de: Năstase Mirabela
21 12. 2021

Care este secretul pentru cafeaua mai puțin amară și care este ingredientul care trebuie pus în ibric, căci această licoare nu trebuie să fie amară, iar dacă are un gust pronunțat, cel mai probabil este o calitate îndoielnică și a fost prăjită prea mult. Dar există un truc prin care se poate tăia din amăralea cafelei și chiar o poate face mai cremoasă punând un ingredient inedit.

Secretul pentru cafeaua mai puțin amară

Cafea trebuie să aibă numai un gust ușor amărui, ce rămâne după degustare. Acest gust trebuie să fie similar cu cel al ciocolatei amărui. Cafeaua de calitate prăjită atât cât trebuie și ținută în condiții de depozitare corecte trebuie să fie puțin acrișoară și dulce, fără a fi nevoie de una adaos de zahăr.

Dacă cafeaua pe care o poți repara la ibric în mod normal îți lasă un gist amar putrenic în gură, ea se poate îndulci cu sare. Doar puțină sare adăugată în ibricul cu apă fiartă în care infuzezi cafeaua îi va da o dulceață aparte și chiar îi poate intensifica aroma.

Ca să se obțină o cafea cremoasă, se adaugă în ceașcă un cubuleț mic de unt, cam cinci grame. Untul ajută la crearea unei texturi catifelate, iar în plus, îi conferă și senzația de sațietate.

Alte ingrediente grozave pentru a da o aromă deosebită cafelei sunt scorțișoara, cardamomul sau turmericul. Ele nu numai că ajută la îmbunătățirea aromei cafelei, ci îi dau și numeroase beneficii.

Cum prepari corect cafeaua la ibric

Cafeaua nu trebuie să fiarbă în apa din ibric, ci trebuie lăsată la infuzat. Altminteri, ea își pierde toate proprietățile, iar gustul este complet nepotrivit. Mai mult, aceasta poate crea probleme la stomac, dacă se consumă nestrecurată, cu zaț cu tot.

Ca să prepari corect cafeaua la ibric, trebuie să pui apă în ibric și să lași pe foc până se atinge punctul de fierbere. Apoi, se trage ibricul de pe foc și se lasă deoparte vreme de două minute. Se adaugă apoi cafeaua în ibric, se amestecă și se mai lasă 2 minute la infuzat și se strecoară cafeaua și se bea.

Dacă dorești să pui lapte în cafea, nu se folosește lapte rece, direct de la frigider. Ea îi strică gustul. Laptele trebuie să aibă o temperatură apropiată de temperatura cafelei.

Cafeaua este un deliciu însă te-ai întrebat vreodată care sunt cele mai scumpe cafele din lume? Dar și prețul este pe măsură, deoarece costă cam cât un salariu mediu spre mare în România. Vezi cele mai scumpe cafele din lume.