Îți place cafeaua? Cea mai scumpă din lume te-ar stoarce de bani, e cât un salariu în România

Îți place cafeaua? Cea mai scumpă din lume te-ar stoarce de bani, e cât un salariu în România
Cea mai scumpa cafea din Romania

Te-ai întrebat vreodată care sunt cele mai scumpe cafele din lume? Credeai că latte-ul pe care îl bei de dimineață este scump? Mai gândește-te! Direct din plantațiile din Thailanda sau Hawaii, ei fi uluit de modul în care sunt produse aceste cafele unice. Dar și prețul este pe măsură: cam cât un salariu mediu spre mare în România.

Cafeaua Hawaiian Kona, una dintre cele mai scumpe cafele din lume

Hawaiian Kona este una dintre cele mai scumpe cafele și costă 35 de dolari un kilogram. Pentru a fi etichetată drept „Kona Coffee”, trebuie să provină direct din districtele Kona din Hawaii.

Districtele Kona creează condițiile perfecte pentru cultivarea boabelor de cafea. Este însorit cea mai mare parte a zilei, cu vânt puțin și o ploaie slabă după-amiaza, iar solul este extrem de bogat în minerale din ținuturile vulcanice. Hawaiian Kona are o aromă fantastică, iar gustul său poate fi descris doar ca unic.

Dacă dorești să te bucuri de experiența completă Kona, asigură-te că căuți pachetele etichetate „100% cafea Kona”.

Cafeaua Black Ivory, cea mai scumpă cafea din lume

Cafeaua Black Ivory este cea mai scumpă cafea din lume. Prețul ei pornește de la aproximativ 1.000 de dolari pe kilogram, dar se știe că se vinde chiar și cu până la 1.500 de dolari pe kilogram. Compania de cafea Black Ivory cu sediul în nordul Thailandei a dezvoltat un proces unic de producere a cafelei pe care majoritatea oamenilor nu l-ar crede.

Cei de la Black Ivory Coffee își prepară cafeaua hrănind cu cireșe Arabica elefanții de pe plantația lor. De acolo, ei așteaptă până când cireșele sunt descompuse și digerate de elefant și apoi colectează boabele din fecale.

Atunci când boabele trec prin sistemul digestiv al elefanților, ele captează, de asemenea, noi arome de la enzime, în timp ce descompun proteinele nedorite din fasole, care sunt responsabile pentru producerea unui gust amar.

Acest proces asigură cafeaua Black Ivory este capabilă să producă o ceașcă de cafea fină, unică, cu un gust deosebit. Datorită faptului că numai câteva cireșe supraviețuiesc procesului de producție, deoarece fie sunt prea digerate, fie se pierd după excreție sau fragmentare, prețul cafelei Black Ivory reflectă în consecință raritatea fiecărei cești de cafea, motiv pentru care costă 1.000 de dolari pe kilogram.

Alte cafele scumpe din lume sunt:

Finca El Injerto – 500 dolari/kilogram
Hacienda La Esmeralda – 350 dolari/kilogram
Kopi Luwak – 160 dolari/kilogram
Sf. Elena – 79 dolari/kilogram
Molokai – 51 dolari/kilogram

Jamaican Blue – 50 de dolari/kilogram
Fazenda Santa Ines – 50 dolari/kilogram
Los Planes – 40 dolari/kilogram

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI