Legumele congelate pot sta foarte bine în congelator fără a se degrada, spun experții, dar există un secret pe care nimeni nu ți-l spune pentru a păstra calitățile nutritive ale alimentelor pe care decizi să le păstrezi la rece. Mai mult, spre bucuria tuturor românilor, acestea vor avea în continuare un gust foarte bun dacă te decizi să urmezi câțiva pași esențiali.
Legumele congelate pot sta foarte bine în congelator fără a se degrada, căci la temperaturile foarte joase, bacteriile nu se pot dezvolta pe acestea. Dintre toate alimentele, legumele și fructele se vor păstra cel mai bine într-un timp îndelungat dacă sunt ținute la congelator. Dacă te decizi să ții la rece anumite bunătăți, află că mazărea, varza de Bruxelles și fasolea verde pot rezista congelate chiar și pentru o perioadă de 12 luni.
Dacă vrei să te bucuri de legume sănătoase și gustoase, află că acestea își păstrează calitățile nutritive dacă sunt congelate imediat după recoltare. Totuși, pentru ca aceste alimente să nu își piardă gustul, trebuie să respecți câțiva pași esențiali pentru a salva timp și a te asigura că duci un stil de viață cât mai sănătos.
Ținând cont că multe legume sunt stropite cu diferite substanțe, dar pot avea și bacterii și mucegai din depozitele în care sunt ținute înainte de a fi date spre vânzare, există câteva secrete pe care nu ți le spune nimeni pentru a te bucura în continuare de alimente proaspete și sănătoase, chiar dacă sunt congelate înainte de a fi preparate și servite.
Înainte de a pune legumele la concelator, acestea trebuie să fie neapărat curățate, spălate cu apă rece și scufundate timp de două secunde într-o oală cu apă clocotită. După ce au fost respectați acești pași esențiali, alimentele trebuie puse într-un vas cu apă rece plină cu gheață. Apa clocotită va distruge bacteriile aflate pe coaja legumelor, astfel că acestea vor putea rezista la congelator mai mult timp.
Există câteva legume ce pot fi păstrate mai mult timp la rece. Printre cele ce rezistă cel mai mult se numără boabele și păstăile de fasole, boabele de porumb, boabele și păstăile de mazăre și rădăcinoasele. Acestea din urmă trebuie să fie pregătite înainte de a fi depozitate pentru a te asigura că nu vor mai exista bacterii. Pe lângă faptul că le poți pune la congelat în pungi mici, speciale, alimentele se curăță de coajă, se taie cubulețe sau felii, se spală cu apă rece, apoi se scufundă în apă clocotită, apoi iarăși în apă rece.
Citește aici în continuare pentru a afla cum poți păstra alimentele delicate mai mult timp la congelator.