Fructele care trebuie consumate primăvara. Cele două care au întâietate: specialiștii le recomandă

Fructele care trebuie consumate primăvara. Cele două care au întâietate: specialiștii le recomandă
Ce fructe trebuie să consumi primăvara?

Sunt câteva fructe care trebuie să aibă întâietate în alegererile tale pentru cumpărături. Ce trebuie să mănânci neapărat în sezonul de primăvară? Care este recomandarea specialiștilor de care toată lumea trebuie să țină cont?

Ce fructe trebuie să consumi neapărat în sezonul de primăvară?

Primăvara e un sezon senzațional nu doar pentru cei care adoptă un stil de viață bazat pe fructe și legume. Acesta e așteptat de toată lumea pentru că e sezonul renașterii, culorii și prospețimii.

Preparatele alese de toată lumea la meniul zilnic sunt din ce în ce mai ușoare și conțin de cele mai multe ori o porție generoasă de de legume. În perioada aceasta sunt indicate în special merele și perele.

Acestea sunt bogate în vitamine și antioxidanți care protejează celulele organismului și întreg sistemul imunitar contra infecțiilor și a diverselor boli. De asemenea, ajută la menținerea unui aspectă sănătos al pielii și elimină toxinele din organism.

Desigur că la mijlocul perioadei menționate își fac apariția și cireșele, căpșunile și zmeura care sunt în topul listei celor mai gustoase și sănătoase fructe. Acestea sunt bogate în vitamina A și conțin antioxidanți care protejează corpul de maladii și infecții nedorite la fel ca merele și perele

E recomandat să consumi salate și alte frunze verzi în acest sezon alături de oricare alt preparat preferi. Cele mai iubite sunt: Spanacul, ceapa verde, usturoiul verde, salata verde, urzicile, loboda, leurda. Acestea previn apariția cancerului datorită conțonutului ridicat de potasiu, calciu, magneziu, fier și acid folic.

De asemenea, vânăta este și ea o legumă din sezon care ajută organismul contra diabetului și a colesterolului. Adevărate comori sunt și morcovul, țelina sau păstârnacul, care sunt des folosite în supe, ciorbe sau în celebra salată de crudități pe care mulți o amestecă cu puțină maioneză.

Legume și fructe care sunt recomandate pentru consum zilnic

  • Fructele și legumele consumate pot fi proaspete, congelate, uscate sau stoarse;
  • 25-30g fructe uscate reprezintă o porție de fructe;
  • Fructele uscate se pot consuma pe post de desert sau gustare; dacă se consumă la gustare este bine să fie însoțite de câteva nuci sau semințe pentru a încetini absorbția zaharurilor din acestea în organism;
  • Fructele și legumele pot face parte din diferite preparate, deși cel mai mare aport de nutrienți se regăsește în legumele și fructele proaspete. (Sursa: nestle.ro)

Specialiștii indică faptul că e important să consumi fructe zilnic, mai cu seamă fructe proaspete din sezonul în care te afli. Nu se recomandă să le mănânci înainte de culcare pentru că pot crea un disconfort digestiv pentru cei cu sensiilitatea pentru că fermentează.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI