Secretul laptelui prăjit. Rețeta este atât de simplă, cum îl faci acasă

Secretul laptelui prăjit. Rețeta este atât de simplă, cum îl faci acasă

Deși poate suna ciudat, această rețetă tradițională spaniolă face senzație la masă. Este inedită, delicioasă și extrem de ușor de preparat. Laptele prăjit este un desert pe placul celor mici și mari deopotrivă. Lista de ingrediente nu este stufoasă, acestea fiind chiar la îndemâna oricui. Prin urmare, ce mai aștepți? Învață o nouă rețetă, de care să te bucuri tu și cei dragi ție.

Secretul laptelui prăjit

Leche frita sau lapte prăjit reprezintă o rețetă spaniolă, originară din nordul țării. Acest desert se obține prin fierberea făinii cu lapte și zahăr, până ce compoziția se îngroașă și ia forma unui aluat ferm, care este ulterior porționat, prăjit și servit. Această rețetă implică și o glazură delicioasă, preparată din zahăr și praf de scorțișoară.

Cu toate că ingredientele din care se face acest desert sunt simple, rezultatul este unul de-a dreptul savuros. Așdar, iată cum se face.

INGREDIENTE:

Pentru bază vei avea nevoie de:

  • 500 grame lapte;
  • coaja de la o jumătate de lămâie;
  • 15 g unt;
  • 2 gălbenușuri;
  • 100 g zahăr;
  • 100 g făină.

Pentru clazură vei avea nevoie de:

Citește și: Laptele rămâne fără termen de valabilitate. Ce supermarket a luat această decizie și de ce

Rețeta este atât de simplă

Modul de preparare este simplu, astfel că nu va fi nevoie să petreci prea mult timp în bucătărie. Începe prin a pune laptele cu coaja de lămâie și untul într-o cratiță, după care aprinde aragazul la foc mediu.

Bate gălbenușurile cu zahărul și adaugă treptat făina. La acest amestec se adaugă laptele clocotit, după ce a fost strecurat, și se amestecă bine.

Se repune vasul la foc mic, amestecând cu atenție până ce compoziția se îngroașă. Atunci când e gata, se toarnă amestecul într-un vas cu fundul plat, preferabil dreptunghiular, înalt de trei sau patru centimetri.

Se acoperă compoziția cu o folie de plastic și se dă la frigider pentru 3-4 ore. După ce a stat la rece, baza trebuie să aibă o consistență groasă, astfel încât să poată fi secționată.

Se taie baza în bucățele pătrate egale, după care se trece fiecare cubuleț prin făină și ou bătut. Se prăjesc cubulețele în uleiul bine încins timp de 2-3 minute. După ce sunt gata, se scot și se scurg pe șervețele de bucătărie.

La sfârșit, laptele prăjit se trece printr-un amestec de zahăr și scorțișoară. Desertul este acum gata de servit!

Poftă bună!