Trucul genial cu ulei de măsline și lămâie pentru iarnă. Durează doar 15 minute

Trucul genial cu ulei de măsline și lămâie pentru iarnă. Durează doar 15 minute

În sezonul rece, când temperaturile nu mai sunt așa prietenoase cum ne-am obișnuit, mâinile și extremitățile corpului suferă cel mai mult. În ciuda faptului că reprezintă una dintre cele mai bune bariere pentru prevenirea infecțiilor, spălarea constantă afectează și ea pielea de pe mâni. Printre efectele secundare se numără pielea aspră, crăpăturile, mâncărimile sau chiar dermatita. Trucul genial cu ulei de măsline și lămâie care îți protejează mâinile pe perioada iernii îl descoperi în rândurile de mai jos.

Trucul genial cu ulei de măsline și lămâie pentru iarnă

Fie că folosesc apă și săpun sau gel hidroalcoolic, majoritatea oamenilor se spală pe mâini după cumpărături, după ce au plimbat câinele, după o călătorie cu mijloacele de transport în comun, după strănut sau tuse ori, după sau înainte de masă, etc. – rutină care poate avea și consecințe mai puțin plăcute, în special în cazul celor cu pielea sensibilă.

Pe cale de consecință, hidratarea mâinilor joacă un rol cât se poate de important, cu precădere în sezonul rece. Pentru a-și păstra mâinile moi și catifelate, unii dintre noi folosesc creme hidratante special concepute pentru mâini, aplicându-le de câteva ori pe zi, în vreme ce alții preferă variantele făcute acasă, din ingrediente naturale.

Dacă ți s-a terminat crema hidratantă sau pur și simplu vrei să încerci ceva nou, cu efecte benefice pentru pielea mâinilor tale, avem câteva trucuri geniale care ți-ar putea fi de un real folos.

Pentru a face o mască hidratantă pentru mâini acasă, vei avea nevoie de doar două ingrediente: ulei de măsline și o lămâie. Acest amestec îți va curăța și catifela pielea de pe mâini. Tot ce trebuie să faci este să pui o lingură de ulei de măsline și câteva picături de lămâie într-un recipient și sa amesteci.

Citește și: A pus pastă de struguri în frigider pentru 30 de minute și apoi a folosit-o. Trucul genial pentru fața ta

Durează doar 15 minute și îți protejează mâinile

Amestecul obținut se întinde pe mâini și se masează ușor zona. În cazul în care nu vă grăbiți, puteți lăsa uleiul de măsline amestecat cu zeamă de lămâie să acționeze peste noapte, timp în care se va absorbi.

Nu uitați să puneți mănuși sau să vă înfășurați mâinile în folie alimentară. Dacă sunteți pre grabă, atunci lăsați amestecul să acționeze timp de 15-20 de minute, după care clătiți mâinile cu apă caldă.

Dacă ai aplicat această mască înainte de a pleca de acasă și știi că mâinile tale vor fi expuse la un moment dat la soare, este important să te asiguri că le-ai curățat bine și să aplici protecție solară, pentru a evita formarea petelor pe piele din cauza lămâii.

Cremă hidratantă de casă pentru mâini

Cei sau cele care vor să-și facă acasă propria mască hidratantă vor avea nevoie de următoarele ingrediente: patru linguri de unt de shea, două linguri de unt de cacao (vor ajuta la catifelarea, calmarea iritațiilor și hidratarea pielii), opt linguri de ulei de migdale (crește capacitatea inflamatorie a cremei) și o lingură de ulei de ricin sau miere.

Ce vă rămâne de făcut este să dizolvați și să amestecați ambele unturi într-o oală, la foc mic, după care să adăugați restul ingredientelor și să amestecați bine. Amestecul se transferă și se păstrează într-un borcan, lăsându-l să se răcească la temperatura camerei.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI