21 mart. 2022 | 23:54

Secretul de război al lui Vladimir Putin a fost publicat din greșeală de ruși. Ucraina se va bucura

News
Secretul de război al lui Vladimir Putin a fost publicat din greșeală de ruși. Ucraina se va bucura
Datele publicate coincid cu cele ale ucrainenilor

Într-un articol publicat astăzi de cei de la Komsomolskaia Pravda, se spune că Ministerul rus al Apărării a declarat că trupele finalizează înfrângerea batalionului naționalist ucrainean, bineînțeles fiind un titlu de propagandă. În același articol, poate din exces de zel, sau greșeală, aceeași publicație arată și cifrele reale ale pierderilor suferite de armata lui Putin în conflictul din Ucraina.

Komsomolskaia Pravda dezvăluie numărul real al pierderilor rusești în Ucraina

În aceste zile de conflict, majoritatea presei din Rusia, cea aservită Kremlin-ului, publică tot felul de materiale de propagandă, toate cu titluri de o șchioapă. Într-un astfel de articol, publicat astăzi de Komsomolskaia Pravda, jurnaliștii ruși au publicat din greșeală și cifrele reale ale pierderilor rusești de pe frontul ucrainean.

În cadrul articolului „Ministerul Apărării a comunicat că trupele rusești finalizează înfrângerea batalionului naționalist Donbass, jurnaliștii dau cifrele exacte ale pierderilor, fiind vorba de 9.800 militari uciși. Datele concordă cu cele anunțate, tot oficial, de autoritățile de la Kiev, în mai toate comunicatele de război din aceste zile.

Textul inițial al articolului (la ora la care scriem acest material, aceste date nu mai sunt), publicația amintită relata cu punct și virgulă cele transmise de către Ministerul Apărării ruse, după cum urmează:

„Ministerul Apărării al Federației Ruse respinge informațiile Statului Major ucrainean despre presupusele pierderi la scară mare ale Forțelor Armate (RF) în Ucraina.

Potrivit Ministerului Apărării al Federației Ruse, în timpul operațiunii speciale din Ucraina, Forțele Armate Ruse au pierdut 9.861 de soldați, iar 16153 de persoane au fost rănite.”, era scris în articolul original, acum editat.

Citește și: Rusia lui Putin prezintă o nouă armă menită să dea fiori Occidentului. Tancul autonom e noua jucărie de propagandă

Datele publicate coincid cu cele ale ucrainenilor

În toată această perioadă de conflict, autoritățile de la Kiev au anunțat, cel puțin odată la două zile, numărul soldaților ruși deecdați în conflict, pe lângă cel al civililor și soldaților ucraineni.

Conform acestora, se pare că numărul publicat, din greșeală de Komsomolskaia Pravda, coincide cu rapoartele ucrainene din teren. Cu toate astea, la ora la care relatăm aceste lucruri, marile orașe ucrainene sunt încă sub valul de bombardamente rusești.

În ultimele două zile, conform unor analize din teren, Putin și-ar fi schimbat strategia de luptă, încercând să pună și mai multă presiune pe orașele mari, cerând, în ultimă instanță autoriăților să cedeze unul din cele mai devastate orașe, Mariupol.

Ultima rundă de negocieri dintre cele două parți, care a durat o oră și jumătate, nu a adus nimic nou, față de întâlnirile precedente, spun oficiali ucraineni.

Cu toate astea, Putin ar fi transmis un nou document cu 12 puncte pe care le-a cerut să fie recunoscute. Rămâne să vedem care va fi cursul situației în zilele care urmează.

Citește și: Vladimir Putin a dat ultimatum Ucrainei pentru predarea orașului Mariupol. Cum a răspuns Volodimir Zelenski solicitării liderului de la Kremlin

Un mesaj vocal dezvăluie pierderile catastrofale ale unei unități militare rusești în Ucraina

Conform publicației „The Kyiv Independent”, guvernul ucrainean a declarat pe 2 martie că numărul pierderilor Rusiei se ridica la 5.840 de persoane. Rusia a recunoscut că a avut pierderi abia la patru zile după ce a început războiul și nu a dat niciun număr.

Dar multiple videoclipuri și imagini de pe câmpurile de luptă sugerează că forțele invadatoare au suferit pierderi grave. Și încă o altă dovadă obținută de „The Kyiv Independent” aruncă mai multă lumină asupra soartei Brigăzii 35 de pușcași motorizați a gărzilor rusești în războiul Rusiei din Ucraina.

Zeci de militari ruși au fost uciși în acțiune în apropiere de orașul Cernihiv ca urmare a rezistenței ucrainene la sfârșitul lunii februarie. Ulterior, zeci de cadavre de ruși au fost trimise acasă în secret, fără ca liderii ruși să recunoască vreodată moartea lor.

Publicația a obținut un mesaj audio de pe WhatsApp înregistrat de o femeie care locuiește în orașul Aleisk din regiunea rusă Altai, la aproximativ 3.500 de kilometri est de Kiev, baza de reședință a Brigăzii 35. În mesajul vocal, o femeie neidentificată plânge spunându-i colegului său din grupul WhatsApp că „brigada locală de tancuri a fost distrusă în totalitate în Ucraina.

„Doar 18 din 150 de băieți au supraviețuit

În special, ea menționează că „doar 18 din 150 de băieți au supraviețuit”, ceea ce înseamnă, probabil, că una dintre formațiunile brigăzii a fost distrusă de trupele ucrainene. În plus, interlocutorul spune că primul lot de 45 de sicrie, majoritatea tineri din oraș și din satele din apropiere, venea la Aleisk în ziua în care a fost înregistrat mesajul vocal.

Femeia care plânge mai spune că unii dintre cei uciși erau vecinii și cunoscuții ei. Ea menționează în special un militar pe nume Evgeni Zhilin. Acest nume se regăsește în registrul dezvăluit al celor 120.000 de soldați ruși care ar fi fost implicați în invazia Ucrainei, publicat la 1 martie de Centrul pentru Strategii de Apărare din Ucraina, un think tank. Există, de asemenea, un cont de socializare VK șters al unui Evgeni Zilin din Aleisk.

Potrivit femeii, cei uciși erau în majoritate bărbați foarte tineri. Comunitatea locală a aflat despre moartea lor cu o zi înainte de realizarea înregistrării și a deplâns pierderea.

Dezvăluirea este parțial confirmată de mai multe dovezi despre implicarea Brigăzii 35 a Rusiei în Ucraina. Se știe că formațiunile blindate ale brigăzii au fost distruse în confruntările armate din apropierea orașului Cernihiv, la nord de Kiev, pe 26 februarie, cu o mulțime de efective ucise sau luate prizoniere.

În acea zi, armata ucraineană a raportat în special capturarea maiorului Leonid Șețkin, care a servit ca ofițer executiv principal și adjunct al șefului de batalion în cadrul unității militare ruse nr. 41659, care este baza de origine a Brigăzii 35.

Parteneri
Ce trebuie să porți în buzunar de Sfinții Mihail și Gavriil pentru a avea succes pe toate planurile
Redactia.ro
Fructul care e o adevărată bombă calorică. Ne îngrașă și e echivalentul a 600 grame de carne de vită
Click.ro
Echipa lui Trump vrea să amâne aderarea Ucrainei la NATO pentru cel puțin 20 de ani. Ce primește Kievul în schimb
Digi24
Casa lui Ion Țiriac, MARE cât 10 terenuri de tenis! Imaginile IMPRESIONANTE din interior te vor lăsa mască
Vocea.biz
'În fața camerelor, zâmbet. În spate...' Bursucu, dezvăluiri despre latura nevăzută a Andreei Marin. Au lucrat 3 ani împreună! Ce se întâmpla când camerele de filmat se opreau
Unica.ro
Cea mai controversată producție Netflix din 2024, disponibilă acum
EVZ.ro
Destinația care atrage milioane de vizitatori anual a impus o taxă pentru drumeții. Cât vor trebui să scoată turiștii din buzunar pentru un traseele superbe
Spynews
România a pierdut cea mai iubită actriță. A fost una dintre cele mai remarcabile doamne ale teatrului
Capital.ro
Andra rupe tăcerea despre plecarea de la „Vocea României”, după doar un sezon: „Nu mi-a mai trebuit”. De ce a făcut-o Tudor Chirilă să plângă
Avantaje
ALERTĂ de RĂZBOI în EUROPA! Și ROMÂNIA este VIZATĂ
Mediaflux
De ce este interzis să lucrezi de sărbătoarea Sfinților Mihail și Gavriil. Ce li se întâmplă celor care nu respectă această regulă, conform superstiției
Spynews.ro
Două alimente consumate zilnic de români s-au dovedit a fi cancerigene
Realitatea.net
Urări de Sfinții Mihail și Gavriil 2024. Cele mai frumoase felicitări și imagini cu mesaje de „La mulți ani”, pentru sărbătoriți
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro