Arma prin care Rusia sperie lumea. Cum o prezintă propaganda rusă

Arma prin care Rusia sperie lumea. Cum o prezintă propaganda rusă

Rusia prezintă, din când în când, câte un concept de armă. Cel mai nou cu care se laudă e o bombă denumită Drel. Iată ce capacități are.

Pe lung, arma cu care Rusia se laudă acum se numește PBK-500U SPBE-K. Pe scurt, e Drel. Diferă în mare măsură de toate modelele existente deja datorită designului său original, a declarat directorul grupului Tekhmash, parte a consorțiului Rostec.

Bomba este dotată cu elemente pentru ghidare care îi permit să își corecteze traiectoria cât mai bine înainte de a-și atinge ținta. O altă particularitate a armei creată de Rusia este că are capacitatea de autodistrugere. În cazul își ratează ținta aceasta este programată să explodeze singură.

Bomba unificată PBK-500U SPBE-K, denumită Drel a fost dezvoltată în 2015 și a fost supusă testelor încă din 2016. Grupul Tekhmash speră că armata rusă va fi dotată cu această nouă bombă în 2019.

Înainte de această armă, Rusia s-a mai lăudat cu una hipersonică. Aceasta e, în sine, Sfântul Graal al armelor militare.

În martie, Putin a lăudat-o că este „arma ideală”. La acea vreme, Rusia și-a dus propaganda pe YouTube, unde a pus un video cu racheta hipersonică.

Aceea a fost denumită „Kinjal” (pumnal, în rusă – n.r.). Teoretic, are o rază de acţiune de peste 2.000 de kilometri şi o viteză de 10 ori mai mare decât sunetul.

Testul care a fost prezentat pe YouTube a presupus lovirea unei ținte într-un poligon militar. Avionul supersonic MiG-31 a fost modernizat special ca să poată transporta noul tip de armament. Este același cu care Putin s-a lăudat în discursul anual despre starea națiunii.

Urmăriți Playtech.ro și pe