Politologul și fostul profesor rus Valery Solovey este de părere că președintele Rusiei și-ar fi ascuns cei mai apropiați membri ai familiei, în acest context al războiului început cu Ucraina. De altfel, cunoscut pentru sursele pe care le are la Kremlin, politologul a mai făcut de-a lungul timpului dezvăluiri cu privire la viața personală a lui Vladimir Putin, despre care a spus chiar și că suferă de o boală gravă.
Valery Solovey este de părere că președintele Rusiei, Vladimir Putin, și-ar fi ascuns familia într-un buncăr antinuclear din Siberia. Fostul profesor la Institutul de Stat pentru Relații Internaționale din Moscova, în vârstă de 61 de ani, este convins că președintele rus și-ar fi luat măsuri de precauție în eventualitatea unui atac nuclear și că și-ar fi plasat familia într-un buncăr din Munții Altai. Acela ar fi, de fapt, un adevărat „oraș subteran”, așa cum a declarat Solovey.
Fostul profesor n-a specificat exact cine s-ar ascunde în buncăr, însă anterior a dezvăluit că Vladimir Putin s-a însurat în secret cu fosta gimnastă Alina Kabaeva, cu care ar avea și trei copii.
„Aceasta este familia lui adevărată, iar Alina este capabilă să-i influențeze deciziile”, a spus Solovey.
Vladimir Putin mai are două fiice adulte, pe Maria (36 de ani) și Katerina (35 de ani), care provin din relația cu prima soție, de care a divorțat în anul 2014.
Azi, în a șasea zi de război în Ucraina, bombardamentele rușilor au continuat la Kiev, acolo unde cel puţin cinci persoane au fost ucise în urma unui atac asupra turnului de televiziune. Însă nu numaai capitala Ucrainei a fost ţinta rachetelor, ci şi oraşul Harkov. În timp ce se pregăteşte un asalt asupra Kievului, armata rusă susţine că a tăiat accesul Ucrainei la Marea Azov. De cealaltă parte, forţele ucrainene au anunţat că au dejucat o operaţiune de asasinare a preşedintelui Zelenski.
Potrivit autorităților ucrainene, cel mai recent bilanţ al războiului anunță că trupele ruse au suferit pierderi grele. În această dimineață, au fost raportaţi 5700 de militari ucişi şi răniţi, 200 de prizonieri.
Alte pagube care s-au înregistrat au fost: 29 de avioane şi 29 de elicoptere distruse, 198 de tancuri, 846 de vehicule blindate de diferite tipuri, 77 de sisteme de artilerie, 24 de MLRS, 305 camioane, 60 de cisterne de combustibil, 7 sisteme antiaeriene, 3 drone, 2 nave.
De cealaltă parte, Rusia a preluat controlul asupra aeroportului din Berdiansk, oraşelor Berdiansk, Henichesk şi Nova Kakhovka, dar şi asupra insulei Şerpilor (Zmiinyi) din Marea Neagră.