Secretul celui mai bun piure. Trucurile ca să iasă perfect, va fi un deliciu

Secretul celui mai bun piure. Trucurile ca să iasă perfect, va fi un deliciu
Secretul celui mai bun piure

Care este secretul celui mai bun piure și ce trucuri trebuie să folosești ca această garnitură să iasă perfect. Dar ce însemnă un piure de cartofi perfect? Un astfel de piure trebuie să fie cremos și foarte gustos. Ingredientele sunt și ele importante, precum și modul în care sunt adăugate în piure. În continuare, îți prezentăm o rețetă, dar și sfaturi pentru ca piureul tău de cartofi să iasă un deliciu. Iată cum să procedezi!

Secretul celui mai bun piure

În primul rând, trebuie să știi că piureul de cartofi trebuie să aibă o textură mătăsoasă, cremoasă. Pentru a o obține trebuie să folosești un zdrobitor de cartofi sau o strecurătoare.

Aceste ustensile vor face cartoful să fie foarte fin. Un truc de care trebuie să ții cont în vederea obținerii unei texturi cremoase a piureului tău de cartofi este să pasezi întotdeauna cartoful cât este fierbinte, altminteri îți va fi greu să îl mai zdrobești.

Dacă vrei să faci cartoful să fie mai rustic, poți utiliza o furculiță în loc de zdrobitorul de cartofi sau de strecurătoare. Iată, în continuare, ce ingrediente să folosești pentru un piure de cartofi perfect, dar și cum trebuie să îl prepari. Este o rețetă simplă, dar te va ajuta să afli secretul celui mai bun piure de cartofi.

Ingrediente piure de cartofi

  • 500 g cartofi
  • 2 linguri de unt topit sau ulei de măsline
  • 1 lingură smântână grasă (opțional, dar recomandat)
  • Laptele proaspăt/ lapte degresat sau fără lactoză, pentru a regla textura
  • Sare și piper după gust

Mod de preparare piure de cartofi:  

Ca să prepari cel mai bun piure de cartofi, trebuie mai întâi să pui cartofii la fiert într-un cuptor preîncălzit la 200 de grade C vreme de o oră, o oră și jumătate, în funcție de mărimea cartofilor. Cartofii ar trebui să îi poți străpunge cu un cuțit cu o ușurință foarte mare. În timp ce cartofii sunt încă fierbinți, se taie în două și se scoate interiorul cu o lingură.

Este foarte important ca ei să fie fierbinți, dacă nu, îți va lua mult timp să îi zdrobești. Aruncă coaja apoi. cartoful se trece apoi printr-o presă de cartofi sau se zdrobește printr-o strecurătoare, apăsând cu spatele unei linguri. Se adaugă apoi untul, smântâna, sare și piperul, și se amestecă. Se reglează textura cu lapte, după consistența pe care o preferi. Urmând toate sfaturile din această rețetă vei putea prepara cel mai bun piure de cartofi.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI