Românii adoră preparatele tradiționale autohtone, indiferent că vorbim despre sarmalele și cozonacul de Crăciun, ouăle înroșite de Paște sau cârnăciorii savurați la un țap de bere. Care este ingredientul secret care îi dă un plus de savoare preparatului.
Citește și Cât se lasă cârnații la afumat. Greșeala uriașă pe care o fac mulți români
Pentru a prepara sosul picant, pentru început, vei amesteca toate ingredientele în blender sau mixer, după care vei adăuga sare, după gust. Apoi, adaugă 1 sau 2 căţei de usturoi și lasă sosul să stea la odihnit.
În continuare, vei tăia ceapa rondele nu foarte subţiri, iar ardeiul se taie în formă de cuburi. Într-o tigaie mai mare vei turna o lingură de ulei și o vei lăsa la încins.
Sotezi bucățile de ceapă şi ardei la foc mare, timp de patru minute, timp în care amesteci legumele, până ce încep să se rumenească. După ce au devenit crocante, scoți legumele într-un bol de dimensiuni medii.
În aceeaşi tigaie vei adăuga cârnăciorii şi 50 ml apă. Pune capacul și lasă totul la fiert cam 3-4 minute. După ce s-a scurs timpul, scoate capacul şi lasă-l până ce apa se evaporă complet şi cârnăciorii încep să sfârâie în tigaie.
Lași cârnații să se rumenească pe o parte, după care îi vei întoarce pe cealaltă parte. Dacă uleiul sare prea tare din tigaie, poți să pui din nou capacul, preț de 10 minute. Cârnăciorii se scot peste legume și se adaugă 2 linguriţe sos picant, după care se amestecă extrem de uşor.
Preparatul e gata, trebuie doar să pui preparatul de platou. Alături, vei rupe cartofii fierţi şi curăţaţi de coajă, pe care îi vei presăra cu sare grunjoasă. Urmează să picuri 2-3 linguriţe de sos picant peste cârnăciori și pătrunjel tocat peste cartofi. Poftă bună!