Secretul celor mai buni pepeni murați! Ce ingredient special e bine să adaugi pentru un gust deosebit de bun

Secretul celor mai buni pepeni murați! Ce ingredient special e bine să adaugi pentru un gust deosebit de bun
Secretul celor mai buni pepeni murați!

Care este secretul celor mai buni pepeni murați și ce ingredient special este bine să adaugi pentru un gust deosebit. Cu siguranță, printre murăturile tale preferate se numără și pepenii murați. Iată cum se pun pepenii la murat!

Secretul celor mai buni pepeni murați

Pepenii murați sunt printre cele mai savuroase murături de iarnă. Dacă vrei să pui și tu pepeni la murat, pe lângă rețetă, trebuie să mai ții cint șu de anumite detalii. Mai exact, caută să cumperi pepeni mici ca mărime, pentru a-i putea așeza corespunzător în borcane.

De asemenea, condimentele și rădăcinoasele sunt foarte importante la murături, dar nu trebuie să-ți lipsească nici crenguțele de vișin nu trebuie să lipsească.

Ingrediente:

pepeni de mărime mică
țelină
morcov
rădăcină de pătrunjel
conopidă și/sau gogonele
usturoi
crenguțe de vișin
boabe de piper
sare grunjoasă pentru murături (în nici un caz sare iodată).

Mod de preparare

După ce s-au sterilizat recipientele în care se pun pune pepenii, se trece la curățatul rădăcinoaselor. Se spală bine toate legumele și se curăță. Apoi, se spală insistent și pepenii întrucât, de cele mai multe ori, pe ei rămâne pământ. Se înțeapă apoi pepenii din loc în loc, ca să te asiguri că saramura pătrunde bine în interiorul lor.

Se trece apoi la prepararea saramurii. Se pune o lingură cu vârf de sare la 1 litru de apă. În funcție de recipiente, trebuie să potrivești din ochi cantitatea de saramură, deci este mai bine să ai destulă, decât să fii nevoit să mai faci alta. Așadar, vei pune apa cu sare la încălzit într-o oală încăpătoare, până când sarea se dizolvă complet, apoi se lasă la răcit.

Cum se pun pepenii murați

Acum, se vor așeza vom așeza pe fundul borcanului câteva crenguțe de vișin și legumele. După aceea se pun și pepenii, printre care se așază frumos, bucăți de morcov, țelină, rădăcină de pătrunjel, gogonele, conopidă și căței de usturoi. Deasupra legumelor, punem alte crenguțe de vișin și câteva boabe de piper.

Se umplu apoi borcanele de saramură și se strâng ermetic capacele. Acum, se vor muta borcanele cu pepeni într-o încăpere uscată și răcoroasă. De obicei, pentru a fi sigur că pepenii sunt murați, ei trebuie să stea pentru o perioadă de cel puțin două săptămâni, dar acest lucru depinde de temperatura camerei în care sunt depozitați. Înceracă și tu această rețetă de pepeni murați și nu vei da greș!