30 aug. 2022 | 14:29

Secretul celor mai bune scovergi ardelenești. Ce să pui în umplutură

Diverse
Secretul celor mai bune scovergi ardelenești. Ce să pui în umplutură
Cum se prepara cele mai bune scovergi

Dacă ai poftă de ceva bun și rapid de făcut, gospodinele îți recomandă să te apuci să prepari câteva scovergi. Sunt delicioase, țin de foame și sunt pe placul tuturor, atât celor mici, cât și celor mari. Iată cum se prepară scovergile din Ardeal. Internauții au găsit cea mai simplă rețetă.

Rețetă scovergi ardelenești

Tu știi care este trucul genial pentru a pregăti cele mai gustoase scovergi ardelenești? Ei bine ai nevoie doar de câteva ingrediente. Te vei linge pe degete, odată ce le vei gusta.

Ingrediente:

  • 1 kg de făină;
  • 1 cub de drojdie de bere;
  • 1 lingură de ulei;
  • puțină sare;
  • apă călduță.

Umplutura:

  • piure de cartofi;
  • varză murată tăiată mărunt și călită cu puțin ulei;
  • verdeață tăiată mărunt și călită cu puțin ulei și sare ( mărar, ceapă verde, spanac, lobodă).

Cum se prepară scovergile ardelenești

Acum că ai pregătit toate ingredientele, este important să te apuci de treabă. Pentru început, vei lăsa drojdia la înmuiat într-un pahar cu apă călduță până când se topește.

Mai departe, vei amesteca drojdia cu făina, uleiul și un praf de sare. Adaugi atâta apă călduță cât să se formeze un aluat ce se va putea întinde. Frămânți aluatul foarte bine și-l lași la dospit aproximativ 30 de minute de oră, până când vezi că a crescut suficient de mult pentru a putea face plăcintele.

În timp ce aluatul stă la dospit, gospodinele te sfătuiesc să-l depozitezi într-un loc cald și să acoperi cu un prosop vasul în care se odihnește coca.

Apoi, aluatul se taie în bucăți pe care le vei rotunji. În continuare, le vei întinde cu făcălețul și vei obține o foaie rotundă de aproximativ 1 cm grosime, de mărimea unei farfurii plate.

Cele mai multe persoane adoră plăcintele cu cartofi, dar le poți umple cu ce dorești, de exemplu cu brânză. După ce ai așezat umplutura în mijloc, marginile se prind și se unesc la mijloc, apoi se întind cu făcălețul pentru a căpăta o formă rotundă și plată.

După ce ai umplut toate plăcintele, urmează să prăjești scovergile în puțin ulei, doar cât să acopere fundul tigăii. Trebuie prăjite pe ambele părți. După ce sunt gata poți să razi peste ele cașcaval și să pui smântână.

Parteneri
Ce monedă trebuie să ai în buzunar, în noaptea de Revelion. Îți va aduce noroc
Redactia.ro
Testul IQ pentru genii și cei cu privire de vultur. Doar 1% dintre oameni găsesc pisica în 5 secunde!
Click.ro
Ce este Sindromul Kessler, dezastrul spațial care ar putea fi imposibil de oprit. Ar avea efecte catastrofale pentru viața pe Pământ
Digi24
Imagini cu Mihaela Prigoană! Văduva afaceristului este cu mult mai tânără decât el FOTO
Vocea.biz
Blestemul piesei 'Ești iubibilă', a trupei Taxi. Cuplurile de vedete din videoclip s-au despărțit unul după altul!
Unica.ro
Taxiul în noaptea de Revelion, un coșmar. Prețurile ating un nivel record
EVZ.ro
Unde trebuie depozitate bananele ca să reziste un timp îndelungat. Sfaturile simple de pus în practică
Spynews
Knock out pentru Călin Georgescu. Ce a decis judecătoarea Cristina Ardeleanu
Capital.ro
Ștefan Bănică și Lavinia Pîrva și-au transformat total vila de 1 milion de euro: living primitor, pian, curte spațioasă, piscină și asta nu e tot. Detaliul fabulos care se vede în imagini
Avantaje
Cel mai GREU REVELION din ISTORIA României.
Mediaflux
Țara din Europa ce construiește un zid la granița cu statul vecin. Nimeni nu va avea voie să treacă
Spynews.ro
Două alimente consumate zilnic de români s-au dovedit a fi cancerigene
Realitatea.net
Cine a câștigat Chefi la cuțite, sezonul 14. A plecat acasă cu premiul de 30.000 de Euro și stagiul la Retroscena
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro