Secretul celor mai bune murături în oțet. Este un proces simplu, care garantează conservarea legumelor pentru sezonul rece. Pe lângă aroma deosebită pe care o capătă murăturile, textura legumelor este mai crocantă decât de obicei. Știința din spatele utilizării oțetului pentru conservarea legumelor pentru iarnă este mai simplă decât crezi. Vezi în rândurile următoare cum poți să faci murături mixte chiar și la finalul verii, pas cu pas.
Când vrem să pregătim murături pentru o perioadă mai lungă de timp, este întotdeauna recomandat să folosim oțet. Acidul acetic din acesta mărește nivelul de aciditate din legume. Astfel, orice microorganism din legume este, practic, distrus, iar acestea pot fi conversate pentru o perioadă lungă, fără a se strica.
Totuși, tipul oțetului pe care îl folosim la murături este important. Nu putem folosi orice fel de oțet când pregătim legumele pentru iarnă. Oțetul trebuie să prezinte un conținut de cinci procente de acid acetic și nu trebuie niciodată combinat separat cu apă, întrucât devine mai slab. În loc de oțet alb, se poate folosi oțet de mere, care oferă legumelor o aromă pronunțată.
Bineînțeles, există o multitudine de rețete de murături cu oțet. Însă pentru a prepara cele mai bune legume pentru iarnă, dincolo de respectarea instrucțiunilor, este uneori nevoie să apelăm și la câteva trucuri. De exemplu, când pregătim borcanele pentru legume trebuie să ne asigurăm că acestea nu prezintă fisuri.
Când punem oțetul în borcane, recomandat este să folosim un termometru pentru a stabili temperatura amestecului lichid preparat. De departe însă, greşeala uriaşă pe care o fac toate gospodinele când vine vorba despre murăturile în oțet este locul în care așază legumele după conservare. Întotdeauna, murăturile trebuie ținute într-un loc ferit de soare, imediat după ce au fost pregătite pentru iarnă.
Ingrediente:
Citește și: Cum pui castraveți în oțet. Rețeta bulgărească pe care gospodinele o adoră
Mod de preparare: