A pus felii de roșii în pământul din ghiveci și a așteptat 10 zile. Rezultatul este chiar uimitor

A pus felii de roșii în pământul din ghiveci și a așteptat 10 zile. Rezultatul este chiar uimitor
Ce se întâmplă dacă pui felii de roșii în pământ

Roșii proaspete din grădina sunt o adevărată delicatese, în comparație cu cele cumpărate din comerț. Sunt mult mai mari și mai zemoase. De asemenea, pentru unii oameni este o plăcere să cultive legume. Iată un mic truc pe care ar trebuie să-l încerci.

Ce se întâmplă dacă pui felii de roși în ghiveci

Dacă vreți să creșteți roșii și nu aveți semințe, mai sunt și alte variante. Fiecare roșie poate da naștere unei noi plante, la fel cum este cazul majorităților plantelor. Prin urmare, nu ai nevoie neapărată de semințe pentru a cultiva roșii.

În primul rând, vei avea nevoie de un ghiveci cu pământ și de o roșie coaptă pe o care va trebui să o tai în câteva felii. Aceste felii pe care tocmai le-ai tăiat le vei pune în ghiveciul cu pământ.

Feliile mici de roșii pe care le-ai tăiat și le-ai pus în vasul cu pământ conțin semințe. Mai departe, veți avea nevoie de un strat subțire de compost sau pământ pentru ghivece, pentru a acoperi feliile de roșii.

Nu necesită multă apă, însă udă-le din când în când, iar în aproximativ două săptămâni vei avea puieți mici. În jur de patru sau cinci plante sunt suficiente. Alegeți-le pe cele mai mari, iar de acum veți putea crește singuri roșii, fără a fi nevoiți să cumpărați din magazine.

Citește și: De ce nu ar trebui să înțepi niciodată vinetele când le coci. Greșeala uriașă pe care o fac toate gospodinele

Beneficiile roșiilor

Roșiile sunt cunoscute ca fiind foarte bogate în vitamina C, vitamina A și foarte mulți antioxidanți. Acestea conțin trei substanțe importante pentru detoxificarea organismului: luteina, licopenul și beta-carotenul.

Pe lângă acestea, roșii mai conțin următoarele: biotina, potasiul, vitaminele B6, B3 si B1, vitamina E, magneziul, fierul și zincul. Specialiștii sunt de părere că ele își pierd din valori atunci când sunt gătite, așa că recomandă să fie consumate crude.

Roșii conțin, de asemenea, o cantitate mare de vitamina K și calciu, elemente nutritive esențiale pentru consolidarea sistemului osos și refacerea oaselor în caz de ruptură.

Antioxidanții pe care roșiile le conțin pot curăța tenul gras, mixt sau acneic. Potrivit specialiștilor, consumul regulat de roșii ajută celulele in tegumente să e regenereze, astfel grăbind eliminarea toxinelor.