Experții în bucătărie au spus care este secretul celei mai gustoase salate de roșii. Doar așa salata ta va fi zemoasă și va beneficia de o aromă specială. Așadar, ce trebuie să faci pentru a mânca o salată de roșii așa cum nu ai mai mâncat niciodată, vezi în rândurile de mai jos.
Foarte mulți dintre români aruncă zeama lăsată de salata de roșii. Secretul unei salate de roșii delicioase este să aibă cât mai multă zeamă, iar mai jos îți vom spune cum poți să faci cu succes asta. Această zeamă va fi delicioasă dacă este servită cu crutoane, dar și cu pâine proaspătă. Tot ce trebuie să faceți este să înmuiați pâinea în zeama aceasta care are un gust divin.
-roșii
-ceapă
-castravete
-ardei gras
-sare
-ulei de floarea soarelui
Salata de roșii nu trebuie servită niciodată cu oțet, când este fel principal. În salata de roșii se poate adăuga oțet, doar atunci când este vorba de o salată de friptură. În plus, pe lângă ingredientele anunțate, salata de roșii mai poate fi înnobilată cu niște brânză, neapărat de oaie.
Cantitățile de legume și le stabilește fiecare bucătar de ocazie, în funcție de cât de mult îi plac legumele respective. Normal, cele mai multe trebuie să fie roșiile. Roșiile se spală și se curăță de cotoare, după care se taie în bucăți potrivite într-un castron.
Castravetele se curăță sau nu, în funcție de preferințe, după care se taie felii subțiri. Ardeiul gras se spală și el, se dă în două, se curăță de semințe, după care se feliază în același castron.
De asemenea, nu există salată fără ceapă, astfel că această legumă se curăță, se spală și se feliază peștișor, după care se adaugă în castron. Se pune ulei, sare după gust. După ce ați făcut toate astea, acum urmează secretul care va face salata delicioasă.
Se iau două-trei roșioare mai mici, mai coapte, poate să fie și un pic sparte, și se dau prin răzătoare. Atenție, se folosește doar pulpa de la roșii, nu și pielița. Pulpa acestor roșii se adaugă peste ingredientele din castron, pentru un plus de zeamă care este cea mai delicioasă la o salată de roșii. Conținutul castronului trebuie bine amestecat după care salata poate fi servită. Dacă se mai rade în salată și un pic de brânză, totul se va transforma într-un adevărat festin. Vă dorim poftă bună!