Această supă cremoasă de legume este o rețetă de supă rapidă și ușoară, care poate fi adaptată cu orice legume aveți. Cremoasă și reconfortantă, este o
modalitate excelentă de a vă crește aportul de legume. O supă de legume de casă perfectă pentru prânz sau cină.
Supă cremă de legume coapte cu crutoane de pâine aromate
Este supa potrivită pentru întreaga familie, plină de nutrienți, fibre și vitamine, cu un gust fantastic datorită legumelor coapte. Vara se poate consuma supa rece.
Se poate servi cu smântână și ardei iute sau cu crutoane aromate.
Ingrediente pentru supa cremă de legume coapte
- 1 bucată dovlecel
- 2 bucăți ardei kapia
- 2 bucăți cartofi
- 1 ceapă roșie
- 1 felie groasă țelină
- 1 bucată păstârnac
- 1 bucată pătrunjel
- 3 bucăți morcovi
- 5 bucăți roșii
- 2 cepe galbene
- 4 căței usturoi
- ulei de măsline
- cimbru uscat
- sare
- piper negru proaspăt măcinat
Cum se prepară supa cremă de legume coapte?
- Se spală bine toate legumele.
- Cartofii, morcovii, pătrunjelul, țelina, păstârnacul, ceapa și usturoiul se curăță de coajă.
- Dovlecelul dacă este matur, se taie pe lung, se curăță de coajă și de semințe.
- Ardeii kapia se curăță de semințe și nervuri
- Roșiile se curăță de codițe.
- Se taie cuburi toate legumele, se stropesc cu ulei de măsline și se pun într-o tavă mare.
- Peste legume se presară sare, piper și ierburi aromatice.
- Se dă tava cu legume la cuptorul încins la 200 de grade, pentru 50 de minute, până legumele devin moi.
- Se scot legumele din cuptor și se pun într-o oală. Se adaugă puțină apâ, în funcție de cât de groasă dorești să fie supa cremă.
- Cu blenderul vertical, pasezi bine toate legumele și lați la fiert pentru 15 minute.
Cum se prepară crutoanele de pâine aromate?
Supă cremă de legume coapte
Între timp, poți prepara crutoanele:
Într-o tavă, pe hârtie de copt pui câteva felii de pâine tăiate cuburi. Le stropești cu ulei de măsline și plante aromatice.
Dai tava la cuptorul deja încins, la 200 de grade, pentru 10 minute.
Pentru a da o notă picantă supei, poți adăuga fulgi de chili.
Poftă bună!
Cum se păstrează supa cremă de legume
1. La frigider, într-un borcan sau caserolă cu capac, supa cremă de legume se poate păstra până la 5 zile.
2. Dacă plănuiți să gătiți o cantitate mai mare de supă, atunci o puteți congela.
Pentru acest lucru, aveți nevoie de un recipient potrivit pentru congelator sau pungi cu fermoar. Supa se poate păstra în congelator până la 3 luni.
Idei de legume și condimente pentru supa cremă de legume coapte
- Năut sau fasole – boabele fierte se adaugă în supă înainte să pasați legumele
- Dovleac dulce – copt împreună cu legumele, dă o aromă deosebită supei de legume
- Sos pesto de busuioc – se adaugă o lingură în supă, delicios!
- Turmeric – crește aportul de beneficii ale acestei minunate supe creme