Micul dejun este una din cele mai importante mese ale zilei, iar majoritatea oamenilor au grijă ce servesc. Unii și-au făcut un adevărat ritual pentru această activitate și obișnuiesc să mănânce în liniște, alături de familie, cele mai bune bucate. O mare parte din ei preferă combinațiile sărate, iar omleta este nelipsită. Cum poți să faci cel mai bun preparat? Este foarte simplu de făcut, dacă ești atent la câteva detalii.
Mulți specialiști consideră că micul dejun este cea mai importantă masă a zilei, iar ouăle și diverse brânzeturi sunt preferatele multor români. O primă masă te ajută să te trezești mai bine și să ai putere pentru muncă și concentrare până la pauza de la prânz. Omleta este favorita oamenilor de peste tot în lume.
Ea se regăsește pe mesele tuturor în prima parte a zilei alături de brânzeturi, un mezel ușor sau legume. Este simplă de făcut și o pot prepara până și cei mai mici bucătari. Există totuși un truc ce o poate face mai gustoasă.
Cu toate că se gătește rapid și nu ai nevoie de multă îndemânare, sunt oameni care pot să greșească și acestă rețetă și să o facă uscată sau prea prăjită. Un detaliu important este tigaia în care o faci. Ea trebuie să fie de calitate, să se gătească acoperită și făcută la foc mic pentru a nu se arde.
Este nevoie să bați bine ouăle cu mirodeniile dorite și să învârți ușor în ea. Nu trebuie să folosești ulei, ci unt, pentru a rămâne pufoasă și pentru a avea o aromă incredibilă. Încălzește puțin tigaia, aruncă o bucată de unt în timp ce pregătești ouăle și restul ingredientelor și mai apoi varsă compoziția pe foc.
Poți să alegi să amesteci continuu în ea pentru a-ți ieși în formă de zdrențe, poți să o faci plată ca o clătită sau o poți amesteca ușor cu mișcări simple pentru a se coace pe toate părțile.
Este perfectă atunci când nu este în totalitate gătită pentru că în modul acesta își păstrează mai mult aromele și are o textură fantastică. Mulți o servesc alături de brânză de vaci, roșii, castraveți sau salată. De asemenea, este foarte bună cu câteva felii de avocado sau somon. Cea țărănească are înauntru doar mărar și câteva bucăți de șuncă.
două ouă
unt
puțin ulei
sare, după gust
piper (opțional)
ardei iute (opțional)
verdeață opțional)
brânză (opțional)
roșii (opțional)