Te-ai săturat să cumperi focaccia și ți-ar plăcea să știi cum poți să o faci chiar în confortul bucătăriei tale? Atunci ai dat click unde trebuie, căci am pregătit pentru tine cea mai simplă și rapidă rețetă de focaccia. O pot face chiar și cei cu două mâini stângi în bucătărie – atât de ușor se face. Află în continuare care sunt ingredientele de care ai nevoie și care sunt pașii pe care trebuie să-i urmezi.
Rețetă simplă de focaccia
Dacă ți-e poftă de o focaccia caldă și aromată, plină de savoare, cu un miros care umple toată bucătăria, avem rețeta pe care e musai să o încerci. Vei avea nevoie doar de câteva ingrediente simple, pe care orice gospodină le are în bucătărie, după care nu va trebui decât să te lași ghidată de sfaturile noastre. Vei obține cea mai subțire și delicioasă focaccia pe care ai încercat-o vreodată.
INGREDIENTE:
– 250 gr făină;
– 150 ml apă;
– 4 gr drojdie;
– sare;
– flori de dovlecei;
– roșii cherry;
– rozmarin;
– o lingură ulei pentru aluat;
– ulei pentru uns;
– semințe de susan.
MOD DE PREPARARE:
- Se cerne bine făina și se amestecă cu sarea.
- Se pune drojdia în apă călduță și se toarnă peste făină. Se amestecă bine.
- Se frământă până ce se obține un aluat elastic. Se pune și lingura de ulei și se frământă în continuare până se absoarbe.
- Se pune aluatul la dospit într-un loc umbros și se lasă la odihnit până ce-și dublează volumul.
- Se întinde aluatul într-un strat subțire într-o tavă cu dimensiunea 30/40 centimetri, unsă cu ulei sau tapetată cu hârtie de copt.
- Se unge aluatul cu ulei şi se aşază roşiile cherry, florile de dovlecei, rozmarin.
- Se coace pentru 15 minute la 180 de grade.
- Se așteaptă puțin să se răcească, după care se poate servi.
Citește și: Cum faci „pâinea lui Dumnezeu“, o rețetă care i-a înnebunit pe români. Care e secretul gustului divin
Ce trebuie să faci pentru un gust aparte
Iată și un bonus pentru iubitorii de pâine: cea mai simplă rețetă, fără frământare
INGREDIENTE:
– 750 gr apă uşor călduţă
– 7 gr drojdie uscată
– 15 gr sare
– 1 kg făină pentru pâine
MOD DE PREPARARE:
- Se pun apa călduţă, drojdia şi sarea într-un castron mare și se adaugă făina.
- Se amestecă toate ingredientele cu o furculiță, până când se omogenizează, și nu rămân urme de făină uscată.
- Se acoperă castronul cu un șervețele de bucătărie și se lasă aluatul la dospit, la temperatura camerei, între 30 de minute și o oră.
- Ulterior, castronul se bagă în frigider pentru dospirea la rece. Se poate ţine 2, 4, 8, 20 de ore, în funcție de timpul pe care-l aveți la dispoziție.
- Se împarte aluatul în două și se formează niște bile.
- Se acoperă cu un prosop și se lasă 15 minute la dospit.
- Se dă forma finală aluatului şi se transferă în bannetoane (sau tavă de cozonac) acoperite cu un prosop înfăinat, după care se mai lasă la temperatura camerei 40-60 de minute.
- Se încinge cuptorul la 230 de grade și bagă pâinea la copt.