Pentru zilele acelea în care ai poftă de ceva bun, dulce și răcoritor în același timp, gospodinele recomandă să încerci o rețetă simplă de dulceață de lămâie. Merge de minune unsă pe câteva tartine, într-o pauză de masă sau seara, la film, cu prietenii. Cum se prepară dulceața, de fapt. Ai nevoie doar câteva ingrediente.
Atunci când vorbim despre gemuri și dulcețuri, în topul pastelor de fructe preferate ale românilor se găsesc cele de afine, vișine, trandafiri, căpșuni și prune.
Pe lângă toate aceste delicatese, gospodinele au descoperit o rețetă incredibilă de dulceață de lămâie. Ai nevoie doar de 3 ingrediente mari și late, pe care sigur le găsești la tine în cămară.
Pentru început trebuie să spălam lămâile foarte bine. În continuare, vom tăia citricele în felii subțiri, de circa 4-5 mm, pe care le vom curăța de sâmburi.
Pasul următor presupune să punem apă peste lămâi să le lăsăm până a doua zi. A doua zi le punem la fiert în apa in care au stat peste noapte și le fierbem la foc mic pana se înmoaie.
În continuare, vom adăuga zahărul și o vom lăsa la fiert, până ce va avea consistența unei dulceți. e important să amestecăm, din când in când, având grijă să nu rupem feliile de lămâie.
În final, dulceața se toarnă în borcane sterilizate și se pun într-un pat de haine, până ce recipientele se răcesc complet. Dulceața de lămâie se servește pe o tartină de pâine.
Pentru cei pasionați de dulcețurile cu un gust aparte, aceștia pot încerca rețeta pentru dulceața de roșii. Se prepară imediat și este sățioasă. Ai nevoie doar de câteva ingrediente, precum:
Se spală roșiile cherry și se îndepărtează codițele. Dacă optezi pentru roșiile mari, legumele trebuie spălate, curățate și tăiate în cuburi sau felii pe jumătate. Totul se pune într-un vas, peste care vom adăuga zahărul și zeama de lămâie.
Se lasă recipientul la frigider pentru câteva ore sau peste noapte. După ce zahărul s-a topit și roșiile au lăsat destul suc, zeama se strecoară și se pune la foc, într-o oală, timp de 5 minute. După ce oprești focul, se mai adaugă câteva roșii cherry. Se amestecă totul. Nu uita să îndepărtezi cât poți din coaja lor.
Se toarnă compoziția peste siropul fierbinte, iar dulceața se lasă la fiert pentru încă 10 minute. După ce se răcește, dulceața se pune în borcane. Este important să sterilizezi cu grijă recipientele. Poftă bună.