Care este secretul cartofilor prăjiți ca la fast-food și ce ingredient secret îi face delicioși. Metoda de pregătire pentru ca aceștia să iasă crocanți la exterior și moi la interior este una destul de simplă, însă durează mai mult decât cea pe care majoritatea o aplică. Iată cum faci cartofi prăjiți ca la fast-food.
Metoda de pregătire este foarte simplă și mai rapidă. Mai întâi se taie în felii de circa un centimetru lățime și aproximativ cinci centimetri lungime. Se recomandă ca ei să fie lăsați într-un vas înalt cu apă pentru circa 15 minute. Astfel, se va elimina o parte din amidon, pentru ca ei să nu se lipească unii de ații la prăjire.
Se scurge apoi apa și se presară puțină sare fină pe cartofi. Se pregătesc două tigăi, deoarece cei mai buni cartofi prăjiți se prepară în două etape. Prima etapă constă în prăjirea cartofilor într-o tigaie cu ulei încins la 140 de grade C pentru circa șapte sau opt minute. Apoi, în etapa a doua, după zece minute de pauză, cartofii se prăjesc într-o tigaie cu ulei încins la 190 de grade C, vreme de cinci minute.
Însă între cele două etape de preparare, cartofii se pot adăuga la congelator pentru o jumătate de oră, dar rezultatul nu va fi foarte diferit. Cu toate acestea, o pauză de zece minute între două prăjiri este foarte utilă. De ce se procedează așa? Pentru că șocul de temperatură la introducerea cartofilor în tigaia a doua îi va face și mai crocanți la exterior, iar la interior ei rămân moi. La final, cartofii trebuie lăsați pe o farfurie acoperită cu prosoape de hârtie, în așa fel încât ele să absoarbă excesul de ulei.
Metoda de pregătire a celor mai buni cartofi prăjiți face ca ei să absoarbă mai puțin ulei decât atunci când se prepară într-o singură etapă, într-o singură tigaie sau ceaun. La sfârșit, se gustă un cartof și se presară puțină sare, parmezan sau diverse sosuri, după preferințe.
Indiferent de metoda de pregătire aleasă, pentru a ieși cei mai buni cartofi prăjiți, secretul constă în alegerea soiului, și anume, să fie un soi pentru prăjit și nu pentru copt sau fiert, iar cele mai bune soiuri pentru prăjit sunt Monalisa și Kennebec.
De asemenea, și uleiul folosit pentru prăjirea cartofilor trebuie să fie de calitate. Poți alege un ulei floarea-soarelui sau unul de măsline extravirgin, însă cel de măsline va da o aromă distinctă cartofilor pai.