Toate gospodinele serioase știu deja ce produse să folosească pentru familia lor. Care este cel mai bun ulei de măsline? Poți să îl găsești pe rafturile supermarket-urilor tale preferate. Cum să îl alegi pe cel mai bun? Iată câteva detalii pe care trebuie să le ai în vedere!
Uleiul de măsline este deja de ani buni prezent în toate locuințele. De asemenea, pe lângă acesta oamenii au început să folosească foarte mult ulei de susan, ulei de avocado sau ulei de cocos. Toate sunt variante excepționale de consum în diverse preparate care nu necesită multă gătire.
Un exemplu bun unde ai putea să folosești unul din uleiurile de mai sus este salata. De asemenea, poți să pui oricare din aceste sortimente la micul-dejun, alături de o felie de pâine crocantă unsă cu avocado și condimentată cu ce își este pe plac. Cele mai folosite sunt: uleiul de floare și de măsline.
Există mici detalii care te ajută să îl cumperi pe cel mai calitativ și care să ofere familiei tale arome impresionante. Fii atent la culoare ca să-ți dai seama de calitatea uleiului! Acesta trebuie să fie verzui la lumina artificială, iar la lumina naturală trebuie să fie galben-auriu.
Cel mai bun este extravirgin și cu o aromă ușor fructată, cu aciditatea de maximum 0.5%. Un alt amănunt pe care trebuie să îl iei în considerare este ambalajul produsului tău preferat. Cele mai bune uleiuri se regăsesc pe rafturile magazinelor întotdeauna în recipiente de sticlă, închise cu un capac ermetic.
Trebuie să ai grijă ca după ce îl achiziționezi să îl înfășori într-o pânză închisă la culoare pentru a preveni contactul cu lumina ce ar putea avea un efect asupra gustului. Dacă adori să stai în bucătărie și să încerci rețete noi, surprinde-ți invitații cu produse ținute în ulei de măsline.
Poți să marinezi în felul acesta diverse legume sau nuci precum: măsline verzi umplute cu migdale, roșii uscate, vinete coapte tăiate felii sau diferite brânzeturi. Trebuie să le ții într-un recipient plin de ulei și mirodenii pentru puțin timp, iar mai apoi să servești cele preparate pe cât de simplu posibil.
Adaugă în farfuria invitaților tăi o mozzarella de calitate, burrata sau legume proaspete tăiate cuburi sau bucăți mari. Italienii preferă să mănânce ca gustare o felie de pâine prăjită, frecată cu usturoi, dată cu roșii și îmbibată bine în ulei de măsline de înaltă calitate.