Se strică vremea în România chiar înainte de Florii! Ce zone vor fi cele mai afectate

Se strică vremea în România chiar înainte de Florii! Ce zone vor fi cele mai afectate
Prognoza ANM 28 mai 2020. Instabilitate este cuvântul zilei de astăzi

Vești proaste de la meteorologi! Se strică vremea. Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a modificat prognoza. Vezi ce temperaturi ne așteaptă chiar înainte de sărbătoarea Floriilor.

Se strică vremea în țară chiar înainte de Florii

Chiar înainte de sărbătoarea creștină comemorată în ultima duminică dinaintea Paștelui, vremea vine cu surprize, după ce meteorologii anunțau vreme caldă pentru luna aprilie. Se pare că ANM a modificat prognoza. Astfel că, vremea va intra într-un proces de răcire iar până mâine la ora prânzului, efectele unui val de aer rece ce a pătruns în Europa, se vor resimți și în România. Vântul se va intensifica, dar șansele de precipitații rămân totuși scăzute.

Meteorologii anunță ploi slabe în zona Moldovei. În intervalul 10 aprilie, ora 10:00 – 11 aprilie, ora 01:00, vremea din Estul Europei va fi influențată de un front rece, diferențele de temperatură resimțindu-se și în țara noastră. Din cauza gradientului baric creat de condițiile locale, vântul va avea intensificări, temperatura aerului resimțindu-se mai rece.

Ce zone vor fi cele mai afectate

În partea estică a României vântul va atinge viteze de 45-55 km/h, cu intensificări temporare, care, în Moldova și în zonele montane, pot depăși, la rafale, 60 km/h. În restul țării, vântul va sufla slab și moderat, cu viteze de 30-40km/h. Mai pronunțat se va simți în Podișul Transilvaniei, dar și în Dealurile și Câmpia de Vest.

Vestea bună e că de Paște ne vom bucura de vreme caldă
Vestea bună e că de Paște ne vom bucura de vreme caldă

În ceea ce privește cea mai importantă sărbătoare creștină a primăverii, Paștele vine cu vreme caldă, inclusiv în noaptea de Înviere, valorile termice maxime urmând să ajungă la 23 – 24 de grade Celsius, mai scăzute în zona litoralului, unde temperaturile vor fi de până la 14 grade.

Astăzi, 10 aprilie, valorile termice vor fi mai scăzute decât cele din ziua precedentă, dar se încadrează în norma perioadei în care ne aflăm, potrivit meteorologilor.

 

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI