Prognoza ANM pentru vineri 10 aprilie 2020. Valorile termice ale zilei vor fi mai scăzute!

Prognoza ANM pentru vineri 10 aprilie 2020. Valorile termice ale zilei vor fi mai scăzute!
Prognoza ANM pentru vineri 10 aprilie 2020. Valori termice vor fi mai coborâte!

Pentru vineri, 10 aprilie 2020, ANM a emis un comuicat în care suntem anunțați că valorile termie, față de ziua precedentă, vor fi mai scăzute, dar se  vor încadra în norma perioadei în care ne aflăm.

Prognoza ANM pentru vineri 10 aprilie 2020

La nivel general vineri 10 aprilie 2020 valorile termice vor fi mai coborâte față de ziua precedentă și se vor situa în jurul mediilor multianuale în nordul, centrul și nord-estul teritoriului, în timp ce în rest vremea se va menține mult mai caldă decât în mod normal pentru această dată. Temperaturile maxime se vor încadra, în general, între 15 şi 25 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între -5 şi 9 grade, cu cele mai coborâte valori în depresiunile din estul Transilvaniei.

Valori termice vor fi mai coborâte

ANM ne anunță că vom avea parte astăzi de cer variabil, cu înnorări mai ales ziua în nordul, estul și centrul țării, unde izolat va ploua slab. Vântul va avea intensificări temporare în zona de munte, precum și în regiunile estice, iar noaptea în cele sud-estice, dar pe arii restrânse și la viteze mai mici, în prima parte a intervalului și în restul teritoriului.

Izolat, noaptea, vor fi condiții de brumă în nord și în centru. izolat, va ploua slab în Moldova și vântul va sufla cu 60 km/h și intensificări ale vântului vor mai fi și în est, centru, nord-vest și la munte, iar temperaturile maxime vor fi cuprinse între 15°C în depresiuni și în nord-est și 26°C în sud.

Prognoza ANM pentru vineri 10 aprilie 2020. Valori termice vor fi mai coborâte!
Prognoza ANM pentru vineri 10 aprilie 2020. Valori termice vor fi mai coborâte!

La nivel național, ANM anunță că Dobrogea şi Bărăgan va avea parte de soare, atmosferă plăcută şi se face mai cald decât ieri, cu temperaturi de 23-24 de grade în zona Bărăganului, dar pe litoral va fi mai răcoare iar în Moldova sudică şi în nordul Munteniei, continua să se încălzească.

În Oltenia nici urmă de nori pe cer, un vânt destul de liniştit şi temperaturi cu 5-6 grade mai ridicate decât ieri. Încălzirea vremii continuă şi în ţinuturile sudice. Norii nu apar nici aici iar maximele ajung pe la 23 de grade, iar pe timpul nopţii vor fi în jur de 6 grade.

In București,vremea se va menține mult mai caldă decât în mod normal pentru această dată. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab și moderat.Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 25 de grade, iar cea minimă va fi de 7…8 grade, mai coborâtă în zona preorășenească.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI