Se schimbă vremea în România. Ce se întâmplă cu temperaturile în următoarele două săptămâni

Se schimbă vremea în România. Ce se întâmplă cu temperaturile în următoarele două săptămâni

Sfârșit de iarnă cu vreme mult mai caldă față de valorile normale în toată țara. 1 Martie ne aduce temperaturi deosebit de plăcute în majoritatea teritoriului. Vremea se răcește ușor la mijlocul săptămânii și apar precipitațiile, dar asta nu e decât un fenmen izolat, pentru că, după acest episod, soarele revine în forță.

Foarte cald în aproape toată țara

În Banat vremea devine anormal de caldă – vor fi chiar 18 grade în timpul zilei, dar miercuri vremea se răcește în mod simțitor. În weekend vremea va fi din nou caldă și termometrele vor arăta 14 grade Celsius. Se vor înregistra precipitații în fiecare zi din cele două săptămâni. În Crișana vremea va fi schimbătoare. Temperaturile vor arăta tot în jur de 16 grade până spre sfârșitul săptămânii, când maximele se opresc la 6 grade. După acest episod temperaturile cresc din nou, iar temperaturile vor fi în jur de 12 grade. E foarte posibil să plouă pe 26 și 27 februarie.

Transilvania va fi tot caldă în prima jumătate a săptămânii, dar vineri se răcește accentuat. Miercuri și joi sunt condiții bune pentru formarea precipitațiilor. La fel e și în Maramureș. Vreme foarte caldă până miercuri – 12 grade și o răcire accentuată joi și vineri, în jur de 5 grade. La început de martie vremea se încălzește, astfel că maximele vor fi cuprinse între 8 și 12 grade. Șanse mari de precipitații. Moldova va fi și ea caldă, mai ales marți, când vor fi 18 grade Celsius. Vineri nu vor fi mai mult de 7 grade, însă până pe 8 martie maximele cresc din nou până înspre 14 grade. Nu sunt condiții de precipitații.

Cel mai frig e în Dobrogea

În Dobrogea vremea se schimbă de la zi la zi. Cel mult 10 grade marți și miercuri și spre 16 grade în restul zilelor. De lunea viitoare – vreme caldă cu cel mult 14 grade. Joi – condiții de ploaie. În Muntenia – tot vreme caldă, chiar deosebit de caldă, pentru sfârșitul lui februarie. Marți și duminică, dar și mijlocul săptămânii viitoare termometrele vor indica între 14 și 19 grade, iar în restul zilelor vor fi între 8 și 12 grade. De joi, dar și săptămâna viitoare șansele să plouă sunt destul de mari.

În Oltenia – vreme deosebit de caldă pentru această perioadă, cu cel mult 18 grade Celsius. Cel mult 11 grade joi și vineri, dar în rest, temperaturi plăcute, cu șanse mari de ploaie. La munte, se încălzește până miercuri, când vor fi cel mult 6 grade. Temperaturile minime continuă să fie negative, dar peste pragul gerului. Condiții de precipitații în aproape tot intervalul.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI