Vela anunță prima ordonanță militară, după prelungirea stării de urgență. Care sunt noile măsuri

Vela anunță prima ordonanță militară, după prelungirea stării de urgență. Care sunt noile măsuri
Orban, Arafat și Vela pregătesc o nouă Ordonanță Militară

Premierul Ludovic Orban, ministrul Internelor, Marcel Vela, şi secretarul se stat Raed Arafat participă, joi după-amiaza, la o şedinţă de urgenţă la sediul Ministerului Afacerilor Interne (MAI), unde se pare că pun la cale o nouă ordonanță militară, potrivit unor surse citate de Mediafax.

UPDATE: Ministrul Internelor, Marcel Vela a anunțat o nouă ordonanță de urgență! Iată principalele noutăți pe care le aduce Ordonanța Militară cu nr. 9:

  • se prelungește suspendarea zborurilor cu Marea Britanie, Irlanda de Nord, Sua, Belgia, Olanda, Turcia, Italia, Turcia, Franța și Italia
  • excepția la normele de izolare pentru navigatori, la fel ca la camionagii, dacă nu prezintă simptome de COVID-19
  • lucrătorii transfrontalieri cu Bulgaria, pe 30 de km de o parte și alta a graniței, sunt exceptați de la izolare, dacă nu prezintă simptome covid 19
  • piețele agro-alimentare rămân deschise, cu condiția respectării reglementărilor Ordonanțelor Militare anterioare
  • se ridică interzicerea exportului de grâu și a altor produse derivate

UPDATE: Noua ordonanță militară va aduce clarificări în ceea ce privește interzicerea exportului de cereale, potrivit unor surse citate de Digi 24.

Orban, Arafat și Vela pregătesc o nouă Ordonanță Militară?

Potrivit surselor Mediafax, există posibilitatea emiterii unei noi ordonanţe militare, mai ales că duminică este Paştele ortodox, iar autorităţile se aşteaptă ca în această perioadă oamenii să încerce să ocolească regulile impuse pentru combaterea pandemiei de coronavirus.

Este de așteptat să fie emisă o nouă ordonanță militară, mai ales că ministrul Internelor a vorbit deja despre conținutul acesteia. Marcel Vela a dat câteva detalii zilele trecute, când a vizitat Vama Nădlac.

Se știe deja că ordonanța militară cu numărul 9 urmează să reglementeze situaţia navigatorilor care transportă mărfuri şi trebuie să iasă din România, potrivit realitateadearad.net. Reglementările din următoarea Ordonanță militară pentu navigatori vor fi ca și cele pentru șoferii de camioane, iar la graniţa cu Bulgaria s-ar putea permite tranzitarea de către agricultorii din cele două ţări, aşa cum se întâmplă la frontiera cu Ungaria.

Orban, Arafat și Vela pregătesc o nouă Ordonanță Militară
Orban, Arafat și Vela pregătesc o nouă Ordonanță Militară

Marcel Vela a vorbit deja despre Ordonanța Militară nr 9

„În noua ordonanţă ar trebui să reglăm unele lucruri cu privire la posibilitatea de a ieşi din aceste restricţii navigatorii, de exemplu cei care atunci când se duc cu marfă, cu şlepul, cu nava într-o ţară în amonte pe Dunăre, ei rămân pe vapor, nu sunt sub riscul că ar fi contaminaţi într-o ţară într-o zonă roşie. În această situaţie cred că, şi am discutat cu colegii, ar trebui să intre în aceeaşi categorie de excepţie ca şi şoferii de camioane”, a mai declarat Marcel Vela.

Ordonanța militară 9 îi privește și pe agricultori, după cum susține Marcel Vela. „Să poată avea aceleaşi posibilităţi şi excepţii ca şi lucrătorii de pe zona graniţei de vest, unde şi cetăţenii maghiari şi români pot trece dintr-o parte în alta, pe o anumită distanţă, să execute lucrări agricole sau alte activităţi economice”.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI