Situația cu adevărat periculoasă cauzată de decizia lui Marcel Vela. Mesajul polițiștilor afectați de ordonanța militară

Situația cu adevărat periculoasă cauzată de decizia lui Marcel Vela. Mesajul polițiștilor afectați de ordonanța militară
Creșteri salariale importante în România. Măriri de 400 de lei, aprobate deja

Decizie neașteptată din partea ministrului Afacerilor Interne. Marcel Vela prezintă acordul semnat între Patriarhia Română și MAI, privind acţiunile cu ocazia Paştelui. Iată cum vor primi credincioșii Lumina Sfântă în noaptea Învierii.

Situație periculoasă cauzată de decizia lui Marcel Vela

Patrulele de poliție aflate dub coordonarea Ministerului Afacerilor Interne vor împărți lumina de la Ierusalim și sfintele paști bolnavilor din spitale și celor din zonele carantinate, este anunțul făcut de Ion Marcel Vela. Ba mai mult, în noaptea Învierii credincioșii vor putea ieși în fața blocurilor în care locuiesc pentru a lua lumină sfântă de la voluntari.

„Vă prezint acordul semnat între MAI și Patriarhie. Având în vedere numărul mare de credincioși, MAI vine în sprijinul BOR executând misiuni de ajutor pentru clerici și credincioși. Vom ajuta BOR la împărțirea sfintelor paști cât și a luminii sfinte aduse de la Ierusalim în seara Învierii. (…) Având în vedere dorința de a se oferi credincioșilor ortodocși o anumită consolare prin distribuirea paștilor, s-au stabilit următoarele:

Pâinea binecuvântată va fi distribuită credincioșilor în zilele de vineri și sâmbătă, între 7 și 17 în toate parohiile din patriarhia română, în locurile special amenajate de către personalul bisericii și de către voluntari, cu respectarea măsurilor de protecție, exact ca la magazinele comerciale.

În declarație, credinciosul va face precizarea «pentru ridicarea sfintelor paști» și va trece numele lăcașului de cult din zona de rezidență. Forțele de ordine vor asigura ordinea publică pe toată perioada împărțirii sfintelor paști“, a declarat șeful MAI.

În ceea ce privește credincioșii de peste 65 de ani și bolnavii, aceștia NU au voie sub nicio formă să se deplaseze în intervalul 07 – 17 vineri și sâmbătă după Sfintele Paști.

Polițiștii critică inițiativa ministrului Afacerilor Interne

Decizia ministrului Marcel Vela este dur criticată atât de oamenii legii, transformaţi în comis-voiajori pentru Biserică, cât și de angajații MAI și de societatea civilă. Dată fiind situația actuală, și faptul că autoritățile ar trebui să verifice dacă sunt sau nu respectate ordonanțele militare în vigoare, inițiativa șefului MAI este una cel puțin ciudatată, este de părere Cosmin Andreica, preşedintele Sindicatului EUROPOL.

Oamenii legii nu sunt de acord cu decizia ministrului Marcel Vela
Oamenii legii nu sunt de acord cu decizia ministrului Marcel Vela

„Noi abia facem faţă în stradă cu verificarea celor care circulă aiurea. Mai nou stăm şi prin pieţe ca să ne asigurăm că se respectă măsurile de distanţare socială şi să menţinem măsurile de ordine publică. Numai misiunea de distribuire a Luminii Sfinte ne mai lipsea. Nici nu ştiu cum se vor proteja colegii. Trebuie să ne gândim că vor intra în contact cu zeci sau sute de oameni, iar la ieşirea din serviciu pleacă acasă în aceleaşi haine care pot fi infectate. În plus, mai este şi o chestiune de principiu. Dacă voluntarii bisercii îi ştiu pe cei care au semnalat că vor să primească Lumină, noi nu avem aceste date, mai ales în cartierele rău famate. Cum să te duci şi să le bagi oamenilor Lumina pe gât?“, se întreabă Cosmin Andreica.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI