Gigi Becali l-a sunat personal pe Marcel Vela, după acordul BOR-MAI. Ce a urmat între cei doi

Gigi Becali l-a sunat personal pe Marcel Vela, după acordul BOR-MAI. Ce a urmat între cei doi
Gigi Becali l-a sunat personal pe Marcel Vela, după acordul BOR-MAI. Ce a urmat între cei doi

După ce a anunțat că va fi voluntar în noaptea de Înviere, Gigi Becali l-a sunat pe ministrul de Interne, Marcel Vela, pentru a se asigura că oamenii pot coborî din case, pentru a primi Lumina Sfântă.

Gigi Becali l-a sunat personal pe Marcel Vela, după acordul BOR-MAI. Ce a urmat între cei doi

Recunoscut ca un om credincios, Gigi Becali nici nu concepe ca oamenii să nu aibă parte de Lumina Sfântă de Paște. Și aceasta deoarece acordul încheiat între ministrul de Interne, Ion Marcel Vela, și Patriarhia Română a suferit unele modificări, astfel încât credincioșii nu vor putea participa la slujba de Înviere, nici în interiorul bisericii, nici în afara ei. Pâinea sfințită nu va mai fi împărțită de polițiști, ci va fi distribuită de personalul clerical și voluntari, vineri și sâmbătă, între orele 8 – 17, și duminică între orele 6 – 12, la solicitarea cetățenilor, „în pragul casei sau la fereastră, fără ca oamenii să iasă în stradă“.

Prin urmare, finanțatorul FCSB a pus mâna pe telefon și l-a sunat pe șeful MAI, pentru a se asigura că oamenii pot coborî din case, pentru a primi Lumina Sfântă.

„Eu l-am sunat pe Vela, dar are telefonul închis. Am vrut să îi zic, că «ce ai făcut tu, ai făcut mărturisire». Da, ce a făcut ministrul Vela cu o seară înainte a fost mărturisire. A dat posibilitatea oamenilor respectând acele ordonanțe. Acolo scrie voluntariat. Dacă oamenii au această tradiție sfântă, aceasta trebuie respectată. Dacă va fi dat afară și va pleca, ucenicie va fi pentru el, dacă va da înapoi, își va pierde toată dreptatea lui de om.

Cât să coboare omul până jos la bloc, să ia lumina, dacă și asta ne e interzis, înseamnă că ne pierdem toată credința”, a spus Gigi Becali la Pro X.

Ministrul Afacerilor Interne, Ion Marcel Vela
Ministrul Afacerilor Interne, Ion Marcel Vela

Care sunt noile măsuri pentru Noaptea de Înviere

Potrivit declarațiilor lui Marcel Vela, s-a decis anularea acordului încheiat între Biserica Ortodoxă Română și MAI, cu privire la sărbătorile Pascale. Decizia a fost luată împreună cu Patriarhul Daniel, astfel încât s-a ajuns la un nou acord, fiind revizuite unele măsuri.

1. Slujbele religioase din noaptea de Înviere se vor oficia cu respectarea îndrumărilor Bisericii Ortodoxe Române şi prevederilor din ordonanţele militare privind reuniunile publice şi distanţarea fizică, fără participarea credincioşilor în incinta, în curtea sau în apropierea lăcaşurilor de cult.
2. Pâinea binecuvântată, în formă de prescuri, stropită cu agheasmă şi vin, numită Paşti (sfinţită joi, 16 aprilie 2020), va fi distribuită la domiciliul credincioşilor din toate parohiile de către personalul clerical şi voluntarii din parohie, vineri, 17 aprilie 2020 şi sâmbătă, 18 aprilie 2020, în intervalul orar 08.00 – 17.00, şi în prima zi de Paşti, între orele 06.00 -12.00, la solicitarea credincioşilor.
3. Sfânta Lumină va fi distribuită în parohii de către personalul clerical şi maximum 5 voluntari, sâmbătă, 18 aprilie 2020, începând cu ora 20.00.
4. Clericii din fiecare parohie, ajutaţi de un număr de maximum 5 voluntari cu echipament de protecţie (mască şi mănuşi), în calitate de organizatori, vor asigura distribuirea Paştilor sau a Sfintei Lumini, respectând reglementările prevăzute în ordonanţele militare, având asupra lor cartea de identitate şi, ca semn distinctiv, banderolă albă pe braţ, precum şi un ecuson cu date de identificare, ştampilat de parohie.
5. Credincioşii vor primi Paştile sau Sfânta Lumină din pragul casei ori de la fereastră, fără a ieşi în stradă, iar în zona locuinţelor multifamiliale acestea vor fi înmânate unui reprezentant desemnat de Asociaţia de proprietari sau de chiriaşi, care va purta echipament de protecţie (mască şi mănuşi).
6. În spitalele unde nu există preot de caritate, cadrele Ministerului Afacerilor Interne aflate în misiune în noaptea de Înviere vor distribui Sfânta Lumină acestor unităţi, precum şi centrelor sociale şi centrelor de carantină.
7. Structurile coordonate de către Ministerul Afacerilor Interne (Poliţie, Poliţie de frontieră, Jandarmerie, Pompieri, Poliţie locală şi cadrele Ministerului Apărării Naţionale) vor asigura ordinea publică pe toată durata distribuirii Paştilor şi a Sfintei Lumini, precum şi respectarea reglementărilor prevăzute în ordonanţele militare privind eliminarea riscului de răspândire a noului coronavirus“.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI