Se dau din nou bilete de tratament balnear pentru pensionari. Ce trebuie să faci

Se dau din nou bilete de tratament balnear pentru pensionari. Ce trebuie să faci
Se dau din nou bilete de tratament balnear pentru pensionari. Ce trebuie să faci. Sursa foto: realitateadegalati.ro

Casa Națională de Pensii Publice (CNPP) va acorda din nou bilete pentru tratamentul balnear, în contextul în care aceste tipuri de activități au fost interzise în ultimele luni, din cauza epidemiei de coronavirus.

Se dau din nou bilete de tratament balnear. Ce trebuie să facă pensionarii

Casa de pensii va relua acordarea de bilete de tratament. Astfel, pensionarii interesați pot începe deja să depună cererile la casa de pensii, chiar dacă nu a fost anunțată data sigură de la care vor începe tratamentele balneare.

Anunțul a fost făcut după ce premierul Ludovic Orban, în cadrul ședinței de Guvern de ieri, a anunțat redeschiderea altor activități începând cu data de 15 iunie. Tratamentele balneare se vor putea face doar cu respectarea măsurilor de siguranță în ceea ce privește riscul de infectare cu COVID-19. Aceste măsuri urmează să fie anunțate de ministrul Sănătății.

Se dau din nou bilete de tratament balnear pentru pensionari. Ce trebuie să faci
Se dau din nou bilete de tratament balnear pentru pensionari. Ce trebuie să faci. Sursa foto: picomartravel.ro

Ce se va mai redeschide din 15 iunie

De asemenea, Ionel Dancă, șeful Cancelariei prim-ministrului, a confirmat precizările făcute de Ludovic Orban, referitoare la unele măsuri de relaxare ce se vor aplica din data de 15 iunie.

“Vor fi reluate activitățile de administrare a ştrandurilor și piscinelor exterioare, precum și activitățile în sălile de sport și fitness și tratament balnear”, a declarat Ionel Dancă, după ședința de Guvern de joi. CNPP recomandă beneficiarilor de bilete de tratament să trimită cererile prin poștă sau prin e-mail, pentru a se evita astfel aglomerația la sediile caselor de pensii. De asemenea, cerereile pot fi depuse fără copia actului de identitate și a talonului de pensie. În plus, pensionarii și asigurații care au nevoie de tratament balnear pot opta pentru acordarea biletelor doar gratuit sau cu suportarea unei contribuții din partea lor. Doar persoanele ale căror cereri au fost soluționate favorabil vor primi răspuns.

Coronavirusul a oprit acordarea de bilete la tratament balnear

Odată cu intrarea în starea de urgență, Casa de Pensii a decis să nu mai acorde bilete de tratament balnear pensionarilor. Cei care se aflau deja în stațiuni la momentul declarării stării de urgență au fost nevoiți să își întrerupă vacanța, respectiv tratamentele.

Potrivit HG nr. 99/2020, pentru anul în curs au fost alocate 59.926 de bilete de tratament balnear, cu aproape 300 mai multe decât cele oferite în 2019.

De asemenea, redeschiderea centrelor de tratament balnear va fi inclusă într-o hotărâre de Guvern, alături de celelalte măsuri de relaxare anunțate de Ludovic Orban de la 15 iunie. Măsurile se vor putea aplica după publicarea lor în Monitorul Oficial.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI