Vești proaste pentru pensionari. Ministrul Muncii a făcut anunțul oficial: ”Nu vrem să-i punem în pericol!”

Vești proaste pentru pensionari. Ministrul Muncii a făcut anunțul oficial: ”Nu vrem să-i punem în pericol!”
Pensionarii nu mai pleacă la băi sursa foto: teorusu.ro

Ministerul Muncii  a luat decizia anulării biletelor de tratament destinate pensionarilor și persoanelor cu dizabilități, în contextul răspândirii epidemiei de COVID-19. Decizia a fost luată cu trei zile înainte de începerea unei noi serii de tratament.

Motivele ministerului Muncii de a anula biletele la tratament

Motivația ministerului se axează pe măsurile restrictive impuse de Comitetul Național pentru Situații Speciale de Urgență și pe faptul că pensionarii sunt categoria de vârstă cea mai vulnerabilă în fața infectării cu virusul.

La aceasta se adaugă și faptul că unitățile de cazare din sistem nu sunt asigurate cu tot ce le trebuie și nu sunt gândite să asigure măsurile de securitate de care e nevoie pentru limitarea răspândirii virusului. Mai mult chiar, au fost pensionari, nu puțini, care și-au anulat de la sine biletele în stațiunile de tratament.

Pensionarii își vor primi banii înapoi
Pensionarii își vor primi banii înapoi

„Toată lumea își va primi banii înapoi”

Ministerul Muncii asigură că toată lumea își va primi banii înapoi, la cerere, și că o nouă serie de bilete în stațiunile balneare va fi disponibilă odată ce lucrurile se vor calma. Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, a făcut apel la unitățile de cazare să le asigure pensionarilor deja cazați condițiile  necesare pentru eliberarea camerelor în condiții de siguranță maximă.

„În această perioadă, după suspendarea înscrierilor pensionarilor şi persoanelor cu dizabilităţi pentru bilete de tratament în bazele gestionate de Casa Naţională de Pensii Publice prin TBRCM, am fost de acord cu decizia întreruperii, cu 3 zile înainte, a perioadei de tratament a seriei în curs. Doresc să nu punem sănătatea pensionarilor în situaţie de risc, mai ales dacă nu putem asigura condiţiile de prevenţie/distanţă socială cerute de Comitetul Naţional pentru Situaţii Speciale de Urgenţă. Pensionarii reprezintă una dintre categoriile cele mai vulnerabile, în eventualitatea contractării virusului”, a scris ministrul Muncii, Violeta Alexandru, pe pagina de Facebook.

Ministrul Muncii spune că a luat această decizie pentru că unităţile de cazare care aparţin TBRCM nu pot oferi pensionarilor protecţie adecvată faţă de răspândirea coronavirusului.

„Unităţile de cazare şi de tratament nu se pot adapta, în situaţia în care sunt, standardelor pentru asigurarea protecţiei necesare împotriva virusului. Din datele pe care le-am urmărit, majoritatea pensionarilor deciseseră oricum, în ultimele 24 de ore, sa îşi întrerupă şederea. Mă voi asigura că primesc înapoi sumele aferente zilelor de tratament nefolosite”, a explicat Violeta Alexandru.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI