Se dau bani pentru tinerii din România. Cum poți să primești 15.000 de euro de la Guvern

Se dau bani pentru tinerii din România. Cum poți să primești 15.000 de euro de la Guvern

Parlamentarii umaniști au propus înființarea Fondului de Solidaritate „Locuințe pentru tinerii români”. Prin acest Fond, tinerii vor putea să își plătească avansul pentru o locuință. Fond special va fi alimentat inițial prin transferarea de către societățile comerciale puternice, al căror profit brut depășește un milion de lei, a unui procent din profit, suma respectivă fiind deductibilă.

Se dau bani pentru tineri. Cum poți să primești până la 15.000 de euro de la Guvernul român

Partidul Puterii Umaniste vrea ca tinerii care nu au avnsul pentru cumpărarea unei case să fie ajutați. Astfel, umaniștii au propus constituirea unui fond, denumit Fondul de Solidaritate Locuințe pentru tinerii români, cu ajutorul căruia tinerii să poată fi ajutați cu banii de avans pentru cumpărarea unei locuințe. Fodul ar urma să fie alimentat cu un anumit procent de către firmele care au un profit mai mare de un milion de lei, procentul plătit de companie urmând a fi deductibil.

Împreună cu colegii mei, reprezentanții puterii umaniste social-liberal din Parlament, am inițiat acest proiect de lege privind înființarea Fondului de Solidaritate, Locuințe pentru Tinerii Români. Cred că este un moment destul de important, ținând cont de lipsa acestor bani din bugetele fiecărei familii care poate mulți dintre ei își doresc pe o perioadă lungă de timp să plătească niște rate și atunci, societățile comerciale care în anul precedent fiscal au avut un profit brut de peste 1 milion de lei, vor putea să dea 1% din acest profit pentru acest fond de solidaritate, suma fiind deductibilă”, a declarat Grațiela Gavrilescu, deputat PPU.

Grațiela Gavrilescu, deputat PPU
Grațiela Gavrilescu, deputat PPU

Când și cum se returnează avansul pentru casă

Astfel, tinerii căsătoriți cu vârsta până în 35 de ani vor putea accesa o sumă de până la 15.000 de euro sau contravaloarea a 15% din valoarea locuinței pe care doresc să o cumpere.

Suma pe care ei o primesc de la Fondul de Solidaritate va trebui returnată în termen de 10 ani, începând cu anul 6 din momentul în care s-a încheiat contractul de achiziționare a unei locuințe, astfel încât acest Fond de Solidaritate să ajute cât mai multe familii”, a adăugat Grațiela Gavrilescu.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI