26 apr. 2024 | 15:02

Oraşul din România considerat de străini o bijuterie neştiută. Uită de Sibiu, Braşov sau Oradea! Sigur nu l-ai băgat în seamă: „Incredibil de frumos”

Utile
Oraşul din România considerat de străini o bijuterie neştiută. Uită de Sibiu, Braşov sau Oradea! Sigur nu l-ai băgat în seamă:
Va fi al doilea oraș din România care va ajunge la 1 milion de locuitori

Indiferent de ce colț al României ai alege să vizitezi, totul este încărcat de istorie, cu locuri speciale și chiar unice. Printre acestea se numără și oraşul din România considerat de străini o bijuterie neştiută. Așa că uită de Sibiu, Braşov sau Oradea, și porneste alături de noi, virtual cel puțin, în călătoria spre acest loc plin de istorie.

Care este oraşul din România considerat de străini o bijuterie neştiută

Pentru că tot vom avea parte de o minivacanță mai lungă, poate ar fi momentul să îți propui să vizitezi mai multe locuri din România, unele dintre ele în care nu ai ajuns până acum. În acest context, îți propunem să încerci o vizită, momentant una virtuală, spre orașul din România considerat de străini o bijuterie neştiută.

Traseul ales este din Capitală, după cum v-ați dat seama, și se întinde pe 392 de kilometri, o distanță pe care o poți parcurge cu mașina în aproape 5 ore și 40 de minute, asta dacă nu ai cumva ghinionul să mai dai și peste ceva aglomerație.

Palatul Culturii din Iași

Așadar, plecăm din București înspre estul țării, în Moldova, și după cele peste 5 ore de mers, și nu fără a uita cel puțin 7 obiective turistice de vizitat, și aici putem aminti câteva, și anume Muzeul Memorial Alexandru Vlahuță, Mânăstirea Dălhăuți, Mausoleul de la Mărășești, ajungem la locul din România considerat a fi o adevăată bijuterie.

Este imposibil să nu fi învățat la Istoria României, că aici a fost capitala Moldovei între anii 1564-1859, iar între 1916- și 1918 chiar capitala Regatului României, în timpul primei conflagrații mondiale.

Iași, o bijuterie neştiută

Dacă nu v-ați dat seama, vă spunem că este vorba de orașul Iași, care are ca primă atestare istorică descoperită de arheologi prin cele 19 așezări, încă din secolul al IV-lea.

Astăzi, un important centru social și economic din Moldova, și cu o populați, la nivel local, de 271.692 locuitori, și metropolitană de 507.100 locuitori, Iașul este un loc plin de istorie, cu o diversă comunitate, clădiri și vestigii care ne aduc aminte de perioadele de glorie ale Regatului Moldovei din vreamea lui Ștefan cel Mare.

Orasul din Romania considerat de straini o bijuterie nestiuta. Uita de Sibiu, Brasov sau Oradea! Sigur nu l-ai bagat in seama Incredibil de frumos

Baia turcească

Iași este al doilea oraș ca mărime din țară și este spectaculos, cu un Palat al Culturii, care este, de asemenea, a doua cea mai mare clădire din România, după Palatul Parlamentului. Considerată capitala istorică a României, destul de multe muzee și o istorie lungă, deoarece a fost capitala Moldovei timp de secole.

Merită o vizită în oraşul din România considerat de străini o bijuterie

Iașul este și un centru unviersitar extrem de important, cu 5 universități naționale mari și importante, zeci de mii de studenți, și tot aici companii mari precum Amazon, Continental, Delphi Diesel System, și Microsoft, își desfășoară activitatea, dar și multe cartiere cu clădiri care ne maia duc aminte și azi de perioada comunistă.

De altfel, este locul din România care i-a înnebunit pe 2 americani, despre care am mai scris cu altă ocazie, și care au descoperit bijuteria Moldovei. Cei doi aveau să spună despre Palatul Culturii că este „Incredibil de frumos”.

Este minunat întreg orașul, dar nu trebuie uitat orașul vechi și cartierul Copou dacă vrei un stil de viață vibrant cu parcuri mari, cafenele peste tot, etc.

Orasul din Romania considerat de straini o bijuterie nestiuta. Uita de Sibiu, Brasov sau Oradea! Sigur nu l-ai bagat in seama Incredibil de frumos

Universitatea din Iași

În ultimii ani, deși cu administrații controversate, Iași s-a dezvoltat destul de bine și probabil că va fi al doilea oraș din România care va ajunge la 1 milion de locuitori după București.

Parteneri
Se spală sau nu în a treia zi de Paște? Ce spun preoții despre Marțea Albă
Redactia.ro
Ultimii condamnați la moarte de Ceaușescu, în perioada comunistă. Ce fapte au comis „Bachus” și Ion Pistol, doi dintre cei mai cunoscuți infractori din istoria României
Click.ro
O gaură misterioasă, de mărimea Elveției, se formează în același loc în Antarctica. După 50 de ani, experții au aflat motivul
Digi24
Un bărbat a fost găsit crucificat pe un gard, cu cuie bătute în mâini. Poliția a vorbit de un "un atac sinistru de tip paramilitar"
Digi24
Emily Ratajkowski, 'femeia cu cei mai frumoși sâni', apariție de senzație într-o rochie super decoltată / FOTO
Unica.ro
Obicei mai puțin cunoscut de români. Ce se face în a doua zi de Paște
EVZ.ro
Cum arată casa lui Nea Florică, devenit viral pe TikTok pentru replica „Mi-a dat pachet”. Are 57 de ani și locuiește la țară / FOTO
Spynews
INTERZIS pe tot teritoriul României. Legea pe care niciun român nu o va încălca
Capital.ro
Produsul tradițional preferat de români care nu va mai avea același gust. UE a dat directiva
Antena 3
A divorțat de un celebru prezentator TV și s-a recăsătorit cu un om de afaceri. Cum arată acum și cu ce se ocupă
Avantaje
Anunțul AȘTEPTAT de TOȚI pensionarii! VIN TALOANELE MĂRITE
Mediaflux
Ele sunt fetița de patru ani și bunica ei, care au murit în Călărași, după ce au mâncat pește. Familia se pregătește să le înmormânteze, în ajunul Paștelui / FOTO
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
Delia, în vacanță cu părinții! În ce destinație de vis i-a dus pe mama și tatăl ei de Paște. Imagini rare
Antena 1
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la...
Shtiu.ro