Cine este Ramona Bruynseels, candidatul din partea PPU, la președinția României

Autor: Dana Cazacu - 08:43, 08 nov. 2019
Ramona Bruynseels - candidat la prezidențiale din partea PPU.

Ramona Ioana Bruynseels s-a născut pe , Cluj-Napoca, RS România. Este un politician român, de profesie jurist, candidat la președinția României din partea PPU.

Ramona Bruynseels – candidat la prezidențiale din partea PPU

În perioada 1998–2002 a urmat cursurile Facultății de Drept de la Universitatea Creștină „Dimitrie Cantemir” din Cluj-Napoca. Ulterior a urmat un program de masterat la aceeași universitate, un curs postuniversitar la Colegiul Național de Apărare – Academia de Înalte Studii Militare. În perioada 2014–2015 a urmat masteratul în administrație publică (MPA) al Școlii de Guvernare „John F. Kennedy” din cadrul Universității Harvard, unde a fost distinsă cu premiile speciale Raymond Vernon și Lucius Littauer.

Carieră profesională

Ramona Bruynseels și-a început cariera profesională în 2002, fiind o perioadă concomitent lector de drept civil la Universitatea Creștină „Dimitrie Cantemir” din Cluj și consilier juridic la Corpul 4 Armată al MApN din zonă. Între 2005 și 2007 a fost manager relații corporate/retail în cadrul BCR, apoi consilier al Președintelui Executiv, până în 2011.

Între 2009 și 2011 a condus și Departamentul pentru Afaceri Comunitare al BCR, apoi a fost șef al Cancelariei Președintelui Excutiv al BCR. În această perioadă a lansat mai multe campanii sociale și de strângeri de fonduri, contribuind și la înființarea unei bănci de alimente, alături de Crucea Roșie. Între 2013 și 2014 a făcut voluntariat în Africa de Sud, într-un program dedicat protecției copiilor vulnerabili. În perioada mai–noiembrie 2016 a fost directorul executiv al programului RePatriot, perioadă în care a organizat primul summit RePatriot, „Împreună pentru România”.

Carieră politică

În guvernarea lui Mihai Tudose a condus Direcția Coordonare Politici Publice și Priorități. Începând din iulie 2017 a fost consilier de stat pentru relatia cu SUA si competitivitate și ulterior secretar de stat în cadrul Secretariatului General al Guvernului, iar din decembrie 2018 a fost consilier de stat pentru mediul de afaceri în Aparatul propriu de lucru al premierului Viorica Dăncilă, până în 24 mai 2019, când a demisionat.

Ramona Bruynseels
Ramona Bruynseels -candidatul la prezidențiale din partea PPU.

În iunie 2019, Congresul Partidului Puterii Umaniste, a ales-o în funcția de președinte al Biroului Executiv. Totodată, cei peste 700 de delegați prezenți la congres au desemnat-o cu unanimitate de voturi candidata partidului la alegerile prezidențiale din noiembrie. Candidatura acesteia a fost promovată intens de televiziunile trustului Intact Media Group.

Viață personală

A fost susținătoare a referendumului pentru familie, iar când acesta a eșuat, s-a arătat supărată pe „cei care în mod deliberat au ales să boicoteze, vezi Doamne, «ca să i-o plătească lui Dragnea».

Ramona Bruynseels s-a căsătorit în 2018 cu Dominic Bruynseels, fost director general al BCR și fost CEO al First Bank, după o relație de aproape 10 ani. În mai 2019 au avut loc cununia religioasă și petrecerea. Ea are împreună cu acesta două fete. Anterior a fost căsătorită cu Ioan Viorel Lohan, de care s-a separat în 2010 și de care a divorțat în 2017.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI