08 nov. 2019 | 08:43

Cine este Ramona Bruynseels, candidatul din partea PPU, la președinția României

Politică
Cine este Ramona Bruynseels, candidatul din partea PPU, la președinția României
Ramona Bruynseels - candidat la prezidențiale din partea PPU.

Ramona Ioana Bruynseels s-a născut pe , Cluj-Napoca, RS România. Este un politician român, de profesie jurist, candidat la președinția României din partea PPU.

Ramona Bruynseels – candidat la prezidențiale din partea PPU

În perioada 1998–2002 a urmat cursurile Facultății de Drept de la Universitatea Creștină „Dimitrie Cantemir” din Cluj-Napoca. Ulterior a urmat un program de masterat la aceeași universitate, un curs postuniversitar la Colegiul Național de Apărare – Academia de Înalte Studii Militare. În perioada 2014–2015 a urmat masteratul în administrație publică (MPA) al Școlii de Guvernare „John F. Kennedy” din cadrul Universității Harvard, unde a fost distinsă cu premiile speciale Raymond Vernon și Lucius Littauer.

Carieră profesională

Ramona Bruynseels și-a început cariera profesională în 2002, fiind o perioadă concomitent lector de drept civil la Universitatea Creștină „Dimitrie Cantemir” din Cluj și consilier juridic la Corpul 4 Armată al MApN din zonă. Între 2005 și 2007 a fost manager relații corporate/retail în cadrul BCR, apoi consilier al Președintelui Executiv, până în 2011.

Între 2009 și 2011 a condus și Departamentul pentru Afaceri Comunitare al BCR, apoi a fost șef al Cancelariei Președintelui Excutiv al BCR. În această perioadă a lansat mai multe campanii sociale și de strângeri de fonduri, contribuind și la înființarea unei bănci de alimente, alături de Crucea Roșie. Între 2013 și 2014 a făcut voluntariat în Africa de Sud, într-un program dedicat protecției copiilor vulnerabili. În perioada mai–noiembrie 2016 a fost directorul executiv al programului RePatriot, perioadă în care a organizat primul summit RePatriot, „Împreună pentru România”.

Carieră politică

În guvernarea lui Mihai Tudose a condus Direcția Coordonare Politici Publice și Priorități. Începând din iulie 2017 a fost consilier de stat pentru relatia cu SUA si competitivitate și ulterior secretar de stat în cadrul Secretariatului General al Guvernului, iar din decembrie 2018 a fost consilier de stat pentru mediul de afaceri în Aparatul propriu de lucru al premierului Viorica Dăncilă, până în 24 mai 2019, când a demisionat.

Ramona Bruynseels

Ramona Bruynseels -candidatul la prezidențiale din partea PPU.

În iunie 2019, Congresul Partidului Puterii Umaniste, a ales-o în funcția de președinte al Biroului Executiv. Totodată, cei peste 700 de delegați prezenți la congres au desemnat-o cu unanimitate de voturi candidata partidului la alegerile prezidențiale din noiembrie. Candidatura acesteia a fost promovată intens de televiziunile trustului Intact Media Group.

Viață personală

A fost susținătoare a referendumului pentru familie, iar când acesta a eșuat, s-a arătat supărată pe „cei care în mod deliberat au ales să boicoteze, vezi Doamne, «ca să i-o plătească lui Dragnea».

Ramona Bruynseels s-a căsătorit în 2018 cu Dominic Bruynseels, fost director general al BCR și fost CEO al First Bank, după o relație de aproape 10 ani. În mai 2019 au avut loc cununia religioasă și petrecerea. Ea are împreună cu acesta două fete. Anterior a fost căsătorită cu Ioan Viorel Lohan, de care s-a separat în 2010 și de care a divorțat în 2017.

Parteneri
A murit unul dintre milionarii României. Omul l-a adus pe Bush la București
Redactia.ro
Neurochirurgii au dezvăluit secretul așteptat de toată lumea. Top 3 alimente care produc noi celule cerebrale. Varza murată, pe listă
Click.ro
Ce fac BĂRBAȚII cu ANTONIA la Velea la studio: „Genera BANI”! Nimeni n-a avut CURAJ să spună până azi
Vocea.biz
Scandalul amoros care zguduie campania electorală. SĂRUTUL care aruncă totul în aer / FOTO
Unica.ro
Adevăratele origini ale marelui actor Jean Constantin. Acum s-a aflat adevărul!
EVZ.ro
O presupusă vrăjitoare, escrocherie de 7.000 de euro. Cum l-a păcălit pe un bărbat pentru bani
Spynews
Taxa care îi face pe români să plătească mai mult în supermarketuri. Măsura este deja în vigoare
Capital.ro
De ce relațiile lui Jennifer Lopez nu rezistă. Fostul soț al artistei a făcut declarații controversate: „Am avut inima zdrobită”
Avantaje
VIITORUL PREȘEDINTE al SUA! RĂSTURNARE MAJORĂ în SONDAJE
Mediaflux
Doliu în lumea afaceriștilor! S-a stins din viață un celebru om de afaceri. A murit într-un spital din Franța / FOTO 
Spynews.ro
Zodii ale căror vieți se îmbunătățesc semnificativ înainte de sfârșitul lunii septembrie 2024. Succesul bate la ușa lor
Realitatea.net
Cum arată copiii Andreei Samson de la Asia Express. Actrița avea un bebeluș acasă când plecat pe Drumul Zeilor
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro