15 sept. 2020 | 17:09

Se dau bani în plus pentru profesori. Legea intră în Senat. Cât vor primi

Știri generale
Se dau bani în plus pentru profesori. Legea intră în Senat. Cât vor primi
Se dau bani în plus pentru profesori. Legea intră în Senat. Cât vor primi

Veste extraordinară pentru dascălii din România! Marcel Ciolacu a anunţat că se vor da bani în plus pentru profesori. Suma este considerabilă!

Anunţ important! Se dau bani în plus pentru profesori

Marcel Ciolacu a făcut un anunţ de zile mari pentru toţi profesorii din România, în plină pandemie de coronavirus. Liderul PSD a declarat că un proiect de lege privind un stimulent pentru dascăli va fi dezbătut de Senat săptămâna viitoare. Este vorba despre 2.000 de lei pentru profesori şi învăţători şi 1.500 de lei pentru celelalte categorii de personal.

”Am hotărât ca luni Senatul să introducă pe ordinea de zi proiectul de lege cu stimulentul pentru profesori, deoarece PSD consideră că în acest moment profesorii sunt în linia întâi, la fel ca și medicii. Cadrele didactice, precum și personalul didactic auxiliar și personalul nedidactic din învățământul de stat vor primi un stimulent de risc în cuantum de 2.000 de lei lunar, respectiv de 1.500 de lei lunar acordat pe toată durata stării de alertă și a stării de urgență, pentru implicarea și expunerea în fața riscului răspândirii coronavirusului COVID-19”, a spus Marcel Ciolacu.

De asemenea, conform proiectului, suma nu va fi luată în calcul la plata contribuțiilor sociale datorate de angajat, respectiv angajator. Pentru a intra în vigoare, iniţiativa trebuie dezbătută și adoptată de Parlament, iar apoi promulgată de Klaus Iohannis.

Şcoala a început luni, 14 septembrie, cu mari emoţii pentru părinţi şi elevi, dat fiind contextul actual. Copiii au revenit în sălile de clasă cu anumite reguli impuse de autorităţi pentru împiedicarea răspândirii COVID-19.

Se dau bani în plus pentru profesori. Legea intră în Senat. Cât vor primi

Se dau bani în plus pentru profesori. Legea intră în Senat. Cât vor primi

Ludovic Orban, atac dur la adresa proiectului PSD

Aşa cum era de aşteptat, premierul Ludovic Orban a reacţionat imediat la anunţul liderului Partidului Social Democrat cu privire la bonusul salarial oferit celor care lucrează în învăţământ. Acesta a declarat că, în cazul în care proiectul va fi aprobat, va reprezenta un mare risc pentru economia României.

„După ce a vrut să lase România fără guvern, PSD vrea să lase România fără buget. Solicit parlamentarilor să susțină ordonanța de urgență de reglementare a bugetului de stat pentru că ea este construită pe baza analizelor, studiilor de impact și a resurselor efective de care dispunem. Orice cheltuială suplimentară introdusă în dezbatere se va întoarce împotriva tuturor românilor, va accentua dezechilibrele și riscă să compromită perspectivele de relansare economică construite pe termen mediu și lung”, a afirmat Ludovic Orban.

Parteneri
Câți bani a obținut Alex Delea la Survivor după 15 săptămâni la Survivor. Postul Pro TV, pus la zid după eliminarea favoritului
Redactia.ro
Nedreapta istorie a vilei de pe Docenților nr.7, dăruită din iubire unei celebre actrițe de o frumusețe copleșitoare
Click.ro
Ministrul Muncii a anunțat datele exacte la care vor fi virate pensiile pe luna mai
Digi24
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete nucleare la granița cu Finlanda
Digi24
Loredana, apariție provocatoare, în brațele lui Cătălin Botezatu! Ce ținută a purtat artista la Premiile Unica
Unica.ro
Refuzul calmantelor ar putea deveni amintire. Terapia durerii, drept al pacienților români
EVZ.ro
O fetiță de nici doi ani a murit după ce a înghițit biluţe magnetice. Ce mesaj a transmis mama micuței pentru părinţi: ”Să nu cumpere aşa ceva...”
Spynews
Anunț pentru toți românii care au CARDURI pentru ALIMENTE. Pe 25 Aprilie a fost ultima zi
Capital.ro
"Este anormal ce se întâmplă”. Amenda primită de o pensionară din Braşov pentru că a plantat flori în grădina din faţa blocului
Antena 3
Vor avea un băiețel. Ce frumos au făcut anunțul: „Visele devin realitate”. Imagini de la petrecere
Avantaje
MODIFICARE în CODUL MUNCII! Se adaugă VECHIME la PENSIE
Mediaflux
Locul accidentului în care a murit Mădălin din Olt a luat foc! Totul a fost distrus complet de flăcări: ”Din cauza...” / FOTO
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
O creatură cu gheare ascuțite a fost descoperită în podul unei case. Oamenii sunt terorizați de sunetele pe care le scoate
Antena 1
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la...
Shtiu.ro