Ministrul Educației, mesaj pentru elevi și profesori în prima zi de școală: „Mergeți cu încredere, oricare ar fi situația epidemiologică”

Ministrul Educației, mesaj pentru elevi și profesori în prima zi de școală: „Mergeți cu încredere, oricare ar fi situația epidemiologică”
Ministrul Educației, mesaj pentru elevi și profesori în prima zi de școală: "Mergeți cu încredere la școală, oricare ar fi situația epidemiologică" Sursă foto: Inquam Photos/George Călin

După un șir lung de dezbateri, tensiuni și emoții, prima zi de școală a fost primită de toți elevii și profesorii cu brațele deschise. Pentru a-i încuraja pe elevi să vină cu încredere la ore, ministrul Educației, profesor de limba si literatură română la Colegiul „Tudr Vianu” din Capitală, a transmis un mesaj de încurajare la început de an școlar.

Ce îi îndeamnă Monica Anisie pe elevi

Astăzi, la început de nou an școlar, Monica Anisie a ținut să le transmită un mesaj elevilor și dascălilor, făcând un apel la responsabilitate și precauție din partea elevilor. Aceasta a vrut, de asemenea, să le mulțumească profesorilor pentru tot efortul de care au dat dovadă, atât înaintea vacanței, cât și în timpul acesteia.

Ministrul Educației i-a încurajat pe elevi și profesori să meargă la școală, indiferent de situație, dar cu o condiție: să fie atenți și să prevină riscul de îmbolnăviri. Aceasta i-a asigurat pe aceștia că profesorii le vor fi alături în această călătorie plină de provocări și necunoscute.

“Ne concentrăm pe învăţare, educaţia trebuie să continuie în orice situaţie. Fiţi responsabili, prudenţi, dar fiţi şi implicaţi. Mergem cu toţii la şcoală. E important să mergem cu toţii la şcoală şi să fim alături de profesorii noştri.

Copii, fiţi responsabili şi respectaţi toate regulile de prevenire şi combatere a îmbolnăvirilor! Noi, profesorii, suntem alături de voi!”, a transmis ministrul Educației la deschiderea noului an școlar.

Mesaj pentru profesori

Monica Anisie le-a transmis un mesaj de mulțumire și colegilor săi, încurajându-i să facă față cu bine în această luptă cu pandemia de COVID-19, subliniind că apreciază eforturile supraomenești pe care aceștia le-au făcut pentru învățământ.

„Colegilor mei le urez să aibă un an şcolar cu împliniri, cu implicare şi le mulţumesc tuturor pentru tot ce au făcut în această vară. Au muncit şi în timpul examenelor naţionale, dar au făcut şi eforturi supraomeneşti atunci când au fost suspendate cursurile”, a adăugat ministrul.

Ministrul Educației și-a continuat discursul într-o notă optimistă, subliniind nevoia elevilor de a primi în această zi și în cele ce urmează toată susținerea dascălilor și a autorităților. Monica Anisie a ținut să precizeze că la nivel de conducere se fac toate eforturile pentru a le asigura eleviilor din toate categoriile sociale dreptul la educație, fără a resimți eventualele lipsurile din sânul familiei.

„Trebuie să ne perfecţionăm, dar eu spun că, începând cu acest an şcolar, lucrurile vor arăta cu totul altfel decât au fost în perioada suspendării cursurilor în starea de urgenţă. Să privim cu încredere şi speranţă şi să-i lăsăm pe copii să se bucure de această primă zi de şcoală.

Cred că acum este important să dăm un mesaj de încredere pentru toţi copiii. Toţi acei copii vor avea toate condiţiile să-şi continue învăţarea, ne străduim cât putem de mult să nu aibă de suferit”, a concluzionat ea.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI